Bartyjeva v osmini finala z Anisimovo, izpad branilke naslova

Prva igralka teniške lestvice WTA Ashleigh Barty je zanesljivo napredovala med 16 najboljših domačega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. S 6:2, 6:3 je ugnala Italijanko Camilo Giorgi. Za mesto v četrtfinalu bo Bartyjevi nasproti mreže stala Američanka Amanda Anisimova, ki je izločila branilko naslova, Japonko Naomi Osaka.

Petindvajsetletna Bartyjeva se bo skušala še četrtič zapovrstjo prebiti do četrtfinala v Melbournu, na preboj v finale ali naslov na domačem grand slamu pa še čaka. Za zdaj ima v svoji lasti naslova na OP Francije (2019) in lanskem Wimbledonu. V Melbournu je letos že dobila tri dvoboje vključno z današnjim proti 30. nosilki Giorgijevi.

“To je bila res čista predstava, posebej pozorna sem bila na svoj začetni udarec. S tem sem se tudi rešila iz ene kočljive situacije pri 0:40, potem pa sem skušala v ključnih trenutkih dobro vračati žogice in ostajati v igri. Menim, da je bila to kar dobra predstava,” je skromno dejala domačinka ob bučni podpori na osrednjem igrišču.

“Zdelo se mi je, da ne igrava v isti kategoriji, tako močno udarja žogice. Moja naloga je bila, da ji preprečim narekovanje ritma z osnovne črte. Tudi z rezanimi žogicami mi je kar dobro uspevalo,” je dodala Avstralka.

Za nastop v četrtfinalu jo zdaj čaka 20-letna Anisimova. Polfinalistka OP Francije 2019 je po zelo kakovostni predstavi izločila branilko naslova Osako s 4:6, 6:3, 7:6. V podaljšani igri zadnjega niza je bilo 10:5 za Američanko.

Anisimova je v drugem krogu izločila olimpijsko prvakinjo iz Tokia Švicarko Belindo Benčič, danes branilko naslova na OP Avstralije, v naslednjem krogu pa jo čaka še nastop proti prvi igralki svetovne lestvice.

“Ko sem prišla na igrišče, sem vedela, da moram biti popolnoma osredotočena, če želim imeti priložnost, da premagam tako veliko šampionko, kot je Naomi. Vedela sem, da moram igrati na najvišji ravni, zato sem zelo hvaležna, da je bilo temu tako. Igranje tukaj mi res ogromno pomeni,” je po dveh urah in 18 minutah na igrišču dejala Anisimova.

V ženski konkurenci bodo preostali pari osmine finala v zgornji polovici žreba Jessica Pegula (ZDA) – Maria Sakari (Grč), Barbora Krejčikova (Češ) – Viktorija Azarenka (Blr) in Madison Keys (ZDA) – Paula Badosa (Špa).