Bartyjeva uspešno sezono kronala še z zaroko

Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty je še tretjo zaporedno sezono končala kot številka 1 ženskega tenisa. Danes pa je leto kronala še z zaroko z nekdanjim profesionalnim golfistom, dolgoletnim partenrjem Garryjem Kissickom.

Avstralka je veselo novico oznanila preko Instagrama. Ob fotografiji nasmejanega para z zaročnim prstanom na roki je 25-letnica zapisala: “Bodoči soprog.” Ter seveda dodala emotikona srca in prstana.

Njen 30-letni izbranec Kissick je nekdanji golfist, s katerim sta se leta 2016 v Queenslandu spoznala prav na golfskem igrišču. Vse odtlej jo spremlja na turnirjih in ji na družbenih medijih objavlja sporočila podpore.

Novica je povzročila plaz čestitk številnih zvezd tenisa, med njimi ji je Romunka Simona Halep, ki je sama letos skočila v zakonski jarem, poslala deset srčkastih emotikonov.

Zmagovalka Wimbledona Bartyjeva je pred časom odpovedala nastop na sklepnem turnirju sezone z razlogom, da se bo doma na peti celini raje dobro pripravila na novo sezono in avstralsko poletje, polno turnirjev.

Njen zadnji nastop je bil septembra na odprtem prvenstvu ZDA, kjer je presenetljivo izpadla v tretjem krogu. Kljub temu je sezono, v kateri je osvojila pet turnirjev, spet končala na vrhu lestvice WTA.

Bartyjeva se je obenem pridružila Steffi Graf, Martini Navratilovi, Sereni Williams in Chris Evert, ki so edine igralke, ki jim je uspelo sezono končati kot številka 1 tri leta zaporedoma.