Bartyjeva po štirimesečni odsotnosti sezono začela z zmago

Številka ena ženskega tenisa Avstralka Ashleigh Barty se je na teniška igrišča po štirih mesecih vrnila z zmago v drugem krogu turnirja v avstralskem mestu Adelaide. Za preboj v četrtfinale je premagala Američanko Coco Gauff s 4:6, 7:5, 6:1 po dveh urah in 14 minutah.

Bartyjeva, sicer zmagovalka lanskega Wimbledona ni igrala vse od septembrskega odprtega prvenstva ZDA, ko jo je v tretjem krogu ugnala Američanka Shelby Rogers.

Od takrat si je vzela odmor, izpustila vse pomembnejše turnirje v zaključku lanske sezone ter se v domovini pripravljala na novo. Leto 2022 je začela z zmago proti 17-letni Gauffovi.

Mlada Američanka je osvojila prvi niz po odločilnem brejku v deveti igri, nato pa je v drugem znova povedla z odvzemom servisa, a jo je Avstralka ujela in v 12. igri po drugem brejku izenačila. Tretji niz je bil ob agresivni igri za dvakratno zmagovalko turnirjev za grand slam le še formalnost.

“Mislim, da se bom jutri zbudila v precejšnjih bolečinah,” je v smehu med pogovorom na igrišču dejala številka ena ženskega tenisa. “Skozi dvoboj sem bila vse boljša. Glede na to, da je bil to prvi dvoboj po več mesecih, sem odigrala kar kakovostno,” je še dodala Bartyjeva.

“Zdi se kot cela večnost, odkar sem igrala na domačih tleh, zato je lepo slišati toliko različnih avstralskih naglasov s tribun. To najbolj pogrešam, ko igram po svetu. Trenutno ni kraja, kjer bi raje igrala kot tu,” je polnim tribunam na osrednjem igrišču za konec polaskala 25-letnica.

Bartyjeva se bo v petek v četrtfinalu pomerila z boljšo iz četrtkovega avstralsko-ameriškega obračuna med Ajlo Tomljanović in Sofio Kenin.

Na turnirju serije WTA 500 v Adelaide odlično nastopa tudi slovenska teniška igralka Kaja Juvan. Enaindvajsetletnica je za preboj v četrtfinale presenetila drugo igralko svetovne lestvice Belorusinjo Arino Sabalenka.

Med dvojicami je danes uspešno nastopila tudi Andreja Klepač, ki se bo skupaj s Hrvatico Darijo Jurak za polfinale pomerila proti Čehinjama Marie Bouzkova in Lucie Hradecka. Čehinji sta v četrtfinalu ugnali slovensko navezo Juvan/Tamara Zidanšek.