Bartyjeva odpovedala tudi nastop na pokalu Billie Jean King

Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty je odpovedala nastop na pokalu Billie Jean King, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sklepni reprezentančni turnir (preoblikovani pokal Fed) bo na sporedu v začetku novembra v Pragi, a brez številke 1 ženskega tenisa.

Avstralska teniška zveza ni navedla razloga, zakaj Bartyjeve ne bo v Pragi med 1. in 6. novembrom, ko se bo najboljših 12 reprezentanc pomerilo za prvi naslov v pokalu Billie Jean King. Najvišje rangirana igralka Avstralije bo tako Ajla Tomljanović (47. na lestvici WTA).

Avstralke so sicer finalistke zadnjega pokala Fed, ki ga je pred preoblikovanjem tekmovanja dobila Francija leta 2019. Lani zaradi pandemije novega koronavirusa pokala Billie Jean King niso organizirali.

Bartyjeva, sicer letošnja zmagovalka Wimbledona, je konec septembra odpovedala nastop na prihajajočem turnirju v Indian Wellsu, vprašljiv pa je tudi njen nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice v mehiški Guadalajari od 8. novembra naprej.

V tej sezoni je številka 1 ženskega tenisa poleg turnirja velike četverice na “sveti travi” zmagala še v Miamiju, Melbournu, Stuttgartu in Cincinnatiju.