Bartyjeva odpovedala nastop v Sydneyju, Kyrgios pozitiven

Avstralska teniška zvezdnica Ashleigh Barty je danes odpovedala nastop na turnirju serije WTA ta teden v Sydneyju. Kontroverzni Avstralec Nick Kyrgios pa je na Instagramu sporočil, da je bil na zadnjem testiranju pozitiven na novi koronavirus, o obeh primerih poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bartyjeva se je po osvojenem naslovu tako v posamični kot v konkurenci dvojic v Adeleide odločila za počitek in neposredno pot iz Sydneyja v Melbourne, kjer bo lovila prvo lovoriko na domačem OP Avstralije (17. – 30. januarja). Petindvajsetletnica iz Ipswicha je doslej osvojila dva turnirja za grand slam, in sicer v Parizu (2019) ter Wimbledonu (2021)

Prva igralka lestvice WTA je v finalu posameznic v Adelaide v nedeljo ugnala Kazahstanko Jeleno Ribakino, med dvojicami pa je skupaj z rojakinjo Storm Sanders ugnala slovensko-hrvaško navezo Andreja Klepač/Darija Jurak.

Kyrgios je v moški konkurenci prav tako odpovedal nastop v Sydneyju, potem ko je bil pozitiven na novi koronavirus, posledično pa je vprašljiv tudi njegov nastop na OP Avstralije. Izpustil je tudi turnir v Melbournu pretekli teden.