Badosa brez težav napredovala, test ustavil Bautisto Aguta

Na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu je za začetek današnjega sporeda v naslednjo krog že napredovala četrta nosilka Španka Paula Badosa. Zaradi okužbe z novim koronavirusom pa je moral nastop odpovedati njen rojak, 17. nosilec Roberto Bautista Agut.

Roberto Bautista Agut je tako tretji igralec, ki je zaradi pozitivnega testa moral predčasno končati nastope v Wimbledonu. Pred njim sta se morala prisilno posloviti že lanski finalist Italijan Matteo Berrettini in Hrvat Marin Čilić. Brez boja se je tako naprej uvrstil Kolumbijec Daniel Galan.

Današnji osrednji dvoboj v moški konkurenci bo obračun drugega nosilca Španca Rafaela Nadala, ki se bo pomeril z Litovcem Ričardasom Berankisom.

Pri ženskah je Paula Badosa, četrtna nosilka, prišla do obračuna tretjega kroga z dvakratno zmagovalko Čehinjo Petro Kvitovo. Badosa je danes brez težav ugnala Romunko Irino Baro s 6:3, 6:2, Kvitova, ki ima letos status 25. nosilke, pa je imela nekaj več dela za zmago s 6:1, 7:6 (5) proti še eni Romunki Ani Bogdan.

Prva nosilka Poljakinja Iga Swiatek pa bo lovila 37. zaporedno posamično zmago, njena tekmica bo popoldne Nizozemka Lesley Pattinama Kerkhove.