Avstralsko sodišče odločilo v korist Đokovića (krajše)

Avstralsko zvezno prizivno sodišče je danes odločilo v prid Novaku Đokoviću v primeru zavrnjene vize za vstop v Avstralijo. Sodišče je vladi naročilo takojšen izpust srbskega teniškega zvezdnika iz pridržanja za tujce, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Đokovićeva stran je na sodišču v Melbournu že od polnoči naprej po slovenskem času predstavila svoj pogled na preklic vize teniškemu igralcu ob prihodu v Avstralijo in zagovarjala upravičenost njegove zdravstvene izjeme za vstop v državo.

Vladna stran naj bi pozneje imela še čas za predstavitev svojih argumentov, a v tem ni uspela, saj je sodnik Anthony Kelly že v vmesnem obdobju odločil v korist srbskega tenisača.

Đoković je med zaslišanjem lahko zapustil melbournski Hotel Park za azilante, ob koncu obravnave pa se je priključil svoji ekipi odvetnikov, ki jo je vodil Nick Wood.

Vladna stran je sicer sporočila, da utegne v zadevo še vedno poseči tudi minister za imigracijske in državljanske zadeve Alex Hawke, ki bi lahko uporabil izvršna poblastila za izgon srbskega tenisača iz države še pred začetkom turnirja za grand slam.