Avstralke po porazu s Slovenijo premagale Kazahstan

Avstralska ženska teniška ekipa je v prvem dvoboju skupine B pokala Billie Jean King izgubila proti Sloveniji, v drugem pa je bila danes z 2:1 boljša od Kazahstana, a bo to bržkone premalo za napredovanje v polfinale. O tem bosta v petek odločala Slovenija in Kazahstan.

Avstralke so proti Kazahstanu premešale ekipo od tekme s Slovenijo. Storm Hunter in Kimberly Birrell, ki sta proti izbrankama Andreja Kraševca dobili igro dvojic, sta tokrat dobili priložnost v posamičnih dvobojih, v katerih sta bili polovično uspešni. Hunter je s 7:6 in 6:4 ugnala Ano Danilino, Birrell pa je po pričakovanju izgubila proti Juliji Putincevi, izid je bil 0:6 in 5:7. Odločala je igra dvojic, v kateri sta z 2:1 v nizih Ellen Perez in Hunter premagali dvojico Danilina/Putinceva.

Že pred tem dvobojem pa so bile znane prve polfinalistke tekmovanja. To so v skupini D postale Italijanke, ki so s posamičnima zmagama Martine Trevisan in Jasmine Paolini proti Nemkam povedle z 2:0. Elisabetta Cocciaretto in Lucia Bronzetti sta nato tesno dobili še igro dvojic in postavili izid 3:0.

* Izid:
– skupina B:
AVSTRALIJA – KAZAHSTAN 2:1
Storm Hunter – Ana Danilina 7:6 (2), 6:4
Kimberly Birrell – Julija Putinceva 0:6, 5:7
Ellen Perez/Hunter – Putinceva/Danilina 6:1, 4:6, 10:4

– skupina D:
ITALIJA – NEMČIJA 3:0
Martina Trevisan – Eva Lys 7:6 (6), 6:1
Jasmine Paolini – Anna-Lena Friedsam 6:3, 6:2
Elisabetta Cocciaretto/Lucia Bronzetti – Laura Siegmund/Friedsam 6:4, 6:7 (4), 11:9