Auger-Aliassime ubranil turnirsko zmago v Baslu

Kanadčan Felix Auger-Aliassime je v finalu teniškega turnirja ATP 500 v Baslu s 7:6 (3) in 7:6 (5) premagal Poljaka Huberta Hurkacza in ubranil lansko turnirsko zmago. Kanadčan je prvič letos igral dvoboj za turnirski naslov in slavil šestič v karieri. Poljak se je kljub porazu približal uvrstitvi na zaključni turnir sezone v Torinu.

Triindvajsetletni Kanadčan je dobil uvodni niz finala po podaljšani igri. Lepo priložnost za odvzem servisne igre, prva obeh igralcev v celotnem dvoboju, je imel pri izidu 4:4 v drugem nizu, a je ni izkoristil. Tako je tudi drugi niz odločila podaljšana igra. Po uri in 52 minutah dvoboja jo je po dveh preobratih dobil Auger-Aliassime.

Slednji je v Švici igral kot prerojen. Lani je osvojil štiri turnirje in prišel na šesto mesto lestvice ATP, letos pa le enkrat prišel do polfinala na turnirjih ATP, kar mu je uspelo februarja v Dohi. V soboto je v polfinalu Basla premagal prvega nosilca, Danca Holgerja Runeja, s 6:3 in 6:2. Kanadčan si je že s tem zagotovil vrnitev med prvih 20 igralcev na lestvici ATP.

Šestindvajsetletni Hurkacz, v finalu je imel nekaj težav z levo nogo, je po nizu odličnih predstav vedno bližje turnirju najboljših osmih igralcev sezone. Pred dvema tednoma je v Šanghaju osvojil masters, v Švici pa mu je na zadnji stopnici spodletelo, da bi osvojil osmi naslov v karieri in tretjega letos. Zmagal je že v Marseillu.

* Basel, ATP 500 (2.345.955 evrov):
– izid, finale:
Felix Auger-Aliassime (Kan/6) – Hubert Hurkacz (Pol/4) 7:6 (3), 7:6 (5).