Ashleigh Barty ne bo profesionalna golfistka

Nekdanja dolgoletna številka 1 ženskega tenisa Ashleigh Barty je zavrnila možnost, da bi se vrnila v profesionalni šport. Po špekulacijah, da se 25-letna Avstralka seli med profesionalne golfistke, je zmagovalka treh grand slamov zavrnila to možnost.

Bartyjeva, ki je marca šokirala svet z novico, da se poslavlja od vrhunskega tenisa le nekaj tednov za tem, ko je postala prva Avstralka z zmago na domačem grand slamu po 44 letih, je vsestranska športnica.

Preden se je zapisala tenisu, je bila tudi profesionalna igralka kriketa ter navdušena golfistka, leta 2020 je osvojila tudi prvenstvo Brookwater.

Zdaj pa je Bartyjeva, ki je bila po koncu teniške kariere precej skrivnostna, kaj bo počela v življenju, v pogovoru za radijsko postajo v Melbournu zavrnila ideje, da bi se kdaj koli spet vrnila v vrhunski šport.

“Zakaj enostavno ne morete sprejeti dejstva, da se ne želim več ukvarjati s profesionalnim športom,” je dejala Bartyjeva.

“Obožujem golf, to je moj hobi. To ne bo nikoli moj poklic, nimam namena, da postane moj poklic, a tolčem žogice vsaj enkrat na teden, če le imam čas,” je še dejala nekdanja najboljša teniška igralka na svetu.

Konec lanskega leta se je Bartyjeva zaročila z dolgoletnim fantom Garryjem Kissickom in odkar se je teniško upokojila, je izdala niz otroških knjig z naslovom Little Ash (slov. mala Ash).