Artnak dobil pomoč mednarodne teniške zveze

Bor Artnak, eden izmed najbolj talentiranih evropskih igralcev do 18 let, je prejel povabilo za udeležbo v programu Mednarodne teniške zveze. V razvojnem programu (Grand Slam Player Development Programme) poleg Bora sodelujejo še trije igralci in štiri igralke. Vseh osem prihaja iz teniško manj razvitih držav.

Pred kratkim sta bili med drugimi del tega programa tudi Živa Falkner in Pia Lovrič. Artnak bo imel plačane vse stroške na izjemno močnih turnirjih, v ekipi pa bo imel na voljo tudi teniškega in kondicijskega trenerja. “Uvrstitev v ta program mi res veliko pomeni. Treniral bom z vrstniki, ob tem pa mi bodo v pomoč tudi vrhunski trenerji. Prav gotovo mi bo to pomagalo pri nadaljnji poti, saj bo imel plačane tudi vse stroške potovanj in treningov. Moram reči, da komaj čakam. Sem v dobri formi. To je moja zadnja mladinska sezona. Veliko pričakujem predvsem od turnirja za GS v Rolandu Garrosu,” je dejal Artnak, ki je prejšnji konec tedna nastopal na izjemno močnem mladinskem turnirju J1 v Franciji. V obeh konkurencah je namreč prišel do finala. Ob tem povejmo, da je na istem turnirju v finalu nastopila tudi Ela Nala Milić.

Artnakov urnik v okviru razvojnega programa je sledeč, pomembno pa je izpostaviti, da bo nastopil na obeh prihajajočih turnirjih za grand slam:

J1 Santa Croce – JA Milano – *trening kamp* – JA Roland Garros – *počitek* – J1 Nottingham – J1 Roehampton – JA Wimbledon.

J1 Beaulieu-Sur-Mer

(Francija, pesek, zunaj)

Finale:

Milić E. N. (Slo/Q) – Lopata A. (Ukr/4) 3:6, 2:6

Artnak B. (Slo/2) – Feldbausch K. 6:7(3), 4:6