Andreja Klepač z Darijo Jurak najboljša tudi v San Joseju (video)

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v paru s Hrvatico Darijo Jurak prebila še do drugega naslova v letošnji sezoni. Prvič sta bili igalki najboljši v Bad Homburgu, tokrat sta vso konkurenco ugnali v San Joseju. 

Julija letos sta na travnati podlagi v Bad Homburgu za svoj prvi skupni naslov v finalu s 6:3 in 6:1 ugnali dvojico Kichenok N./Olaru R., tudi na turnirju serije WTA 500 v San Joseju pa sta delo dokončali v dveh nizih. Z rezultatom 6:1 in 7:5 sta premagali dvojico Dabrowski G./Stefani L. in tako potrdili odlično formo.

Andreja Klepač in Darija Jurak najboljši tudi v San Joseju. (Foto: Twitter)

Andreja Klepač in Darija Jurak sta edini niz na turnirju izgubili v 1. kolu, ko sta bili blizu presenečenja Američanka Amanda Anisimova in Rusinja Anastasia Potapova, od tedaj naprej pa sta igrali zelo prepričljivo in na poti do naslova premagali še tri dvojice. Za Klepačevo je to 10. osvojeni WTA turnir v karieri, z novim naslovom pa je le še utrdila položaj najboljše Slovenke v dvojicah. Postala je namreč 26. igralka sveta, na 71. mestu ji sledi Tamara Zidanšek.

WTA 500 San Jose (ZDA, $565.530, trda podlaga, zunaj), dvojice
1. kolo: (2)Jurak D./Klepač A. – Anisimova A./Potapova A. 6:3, 5:7, 10:8
Četrtfinale: (2)Jurak D./Klepač A. – Bektas E./Moore T. 6:2, 6:3
Polfinale: (2)Jurak D./Klepač A. – McNally C./Vandeweghe C. 7:6(2), 7:6(6)
Finale: (2)Jurak D./Klepač A. – Dabrowski G./Stefani L. 6:1, 7:5