Andreja Klepač v ženskih dvojicah zanesljivo v osmino finala

Najboljša slovenska teniška igralka v konkurenci dvojic Andreja Klepač se je skupaj z Alexo Guarachi v ženskih parih uvrstila v osmino finala tretjega teniškega grand slama sezone v Wimbledonu. V drugem krogu sta 36-letna Slovenka in pet let mlajša Čilenka zanesljivo s 6:3, 6:2 ugnali francosko navezo Diane Parry/Alize Cornet.

Klepačeva in Guarachijeva, ki sta na sveti travi sedmi nosilki, nista imeli težav s Francozinjama, v dvoboju pa sta tekmicama kar šestkrat odvzeli servis, po tri v vsakem nizu. Dvoboj je trajal vsega 58 minut.

V boju za četrtfinalno vstopnico se bosta Slovenka in Čilenka udarili z devetima nosilkama Yi-Fan Xu in Zhaoxuan Yang, ki zastopata Kitajsko.

Klepačevo sicer danes čaka še dvoboj osmine finala v mešanih dvojicah, znova pa bo tekmica Cornetova, ki je v soboto med posameznicami prekinila niz 37 zaporednih zmag Poljakinje Ige Swiatek. Tokrat bo Francozinja moči združila z rojakom Edouardom Roger-Vasselinom, medtem ko bo s Klepačevo igral Slovak Filip Polašek.

Danes bosta na sveto travo stopila tudi oba slovenska predstavnika v mladinski konkurenci. Bor Artnak bo med mladinci kot 14. nosilec turnir začel proti Francozu Paulu Inchauspeju, na turnirjih velike četverice pa bo debitirala Ela Nala Milić, ki bo po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu mladink igrala proti Argentinki Luciani Moyano.