Andreja Klepač v ženskih dvojicah zanesljivo v osmino finala (dopolnjeno)

Najboljša slovenska teniška igralka v konkurenci dvojic Andreja Klepač se je skupaj z Alexo Guarachi v ženskih parih uvrstila v osmino finala tretjega teniškega grand slama sezone v Wimbledonu. V drugem krogu sta 36-letna Slovenka in pet let mlajša Čilenka zanesljivo s 6:3, 6:2 ugnali francosko navezo Diane Parry/Alize Cornet.

Klepačeva in Guarachijeva, ki sta na sveti travi sedmi nosilki, nista imeli težav s Francozinjama, v dvoboju pa sta tekmicama kar šestkrat odvzeli servis, po tri v vsakem nizu. Dvoboj je trajal vsega 58 minut.

V boju za četrtfinalno vstopnico se bosta Slovenka in Čilenka udarili z devetima nosilkama Yi-Fan Xu in Zhaoxuan Yang, ki zastopata Kitajsko.

Klepačeva je kasneje odigrala še drugi dvoboj, in sicer v osmini finala mešanih dvojic, znova pa je bila tekmica Cornetova, ki je v soboto med posameznicami prekinila niz 37 zaporednih zmag Poljakinje Ige Swiatek. Tokrat je Francozinja moči združila z rojakom Edouardom Roger-Vasselinom ter s 7:5, 6:2 ugnala Klepačevo in Slovaka Filipa Polaška.

Danes sta na sveto travo stopila tudi oba slovenska predstavnika v mladinski konkurenci. Bor Artnak je mladinci kot 14. nosilec turnir začel z zmago proti Francozu Paulu Inchauspeju, slavil je s 7:6 (4), 6:1. Na turnirjih velike četverice pa je debitirala tudi Ela Nala Milić, sicer hčerka nekdanjega košarkarskega zvezdnika Marka Milića.

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je 16-letnica v prvem krogu mladink slavila proti deveti nosilki iz Argentine Luciani Moyano s 6:1, 3:6, 6:1. V drugem krogu bo igrala proti domačinki Jasmine Conway.