Andreja Klepač v peščenem delu sezone ne bo igrala z Darijo Jurak

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se bo v tem tednu predstavila na turnirju serije WTA 500 v Charlestonu. Primorka ima na turnir, ki se igra na zelenem pesku, lepe spomine. 

Andreja Klepač bo večji del peščene sezone odigrala z Alexo Guarachi. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Andreja Klepač trenutno velja za 13. igralko sveta v konkurenci dvojic, s čimer le za mesto zaostaja za svojo do sedaj najboljšo uvrstitvijo. Leta 2018 je namreč na WTA lestvici zasedala 12. mesto.

Prav leta 2018, ko je nastopala skupaj z zdaj že upokojeno Španko Mario Jose Martinez Sanchez, se je Andreja med drugim prebila tudi do finala turnirja v Charlestonu. Primorka bo tudi letos nastopila na zelenem pesku, a ne z Darijo Jurak. 

Slovenka in Hrvatica sta moči združili v lanski sezoni in imeli odlično sezono. Osvojili sta dva turnirja (WTA 250 Bad Homburg, WTA 500 San Jose), ob tem pa še dvakrat zaigrali v finalu (WTA 250 Parma, WTA 1000 Montreal). V letošnji sezoni, ko se je Klepačeva vračala po poškodbi, jima ni šlo vse po načrtu.

V Charlestonu bo Klepačeva združila moči s Poljakinjo Magdo Linette, na preostalih turnirjih s peščeno podlago pa bo Koprčanka igrala v paru s Čilenko Alexo Guarachi. 31-letnica na WTA lestvici zaseda 25. mesto, pohvali pa se lahko s 5 osvojenimi WTA turnirji. Štiri je osvojila z Desirae Krawczyk.

WTA 500 Charleston
(ZDA, zeleni pesek, zunaj)

Dvojice
1. kolo: (4)Klepač A./Linette M. – Rosolska A./Routliffe E. [7.4.]