Andreja Klepač v nedeljo v Wimbledonu polovično uspešna

Najboljša slovenska teniška igralka v dvojicah Andreja Klepač se je v Wimbledonu skupaj s Čilenko Alexo Guarachi prebila med najboljših 16 parov v konkurenci ženskih dvojic. V mešanih dvojicah se je pot Primorke končala v osmini finala. 

Andreja in Alexa v Wimbledonu že pri 2 zmagah. (Foto: Twitter)

Andreja Klepač (18. na WTA) je v nedeljo najprej zaigrala v ženskih dvojicah, kjer je skupaj s Alexo Guarachi (29. na WTA) prepričljivo premagala še drugo oviro. Premoč čilensko-slovenski navezi sta morali priznati Francozinji Alize Cornet (64. na WTA) in Diane Parry (282. na WTA). S to zmago sta si Andreja in Alexa zagotovili mesto v osmini finala, že v ponedeljek pa bosta lovili četrtfinalno vstopnico. Nasproti jima bosta stali 9. nosilki, Yi-Fan Xu (28. na WTA) in Zhaoxuan Yang (23. na WTA).

Le dve uri po koncu dvoboja ženskih dvojic se je Andreja Klepač vrnila na igrišče in skupaj s Slovakom Filipom Polaškom naskakovala preboj v četrtfinale mešanih dvojic. Tudi tokrat je Andreji nasproti stala Alize Cornet, ki je bila tokrat v paru z Eduardom Rogerjem Vasselinom uspešnejša. Bilo je 7:5 in 6:2.

WIMBLEDON 2022

Dvojice, 1. kolo
Bedene A./Kwon S. – Hidalgo D./Rodriguez C. 6:7(5), 6:7(4), 3:6
Juvan K./Zidanšek T. – Harrison C./Santamaria S. 6:2, 4:6, 2:5* – predaja
(7)Guarachi A./Klepač A. – Adamczak M./Kawa K. 6:3, 6:4

2. kolo: (7)Guarachi A./Klepač A. – Cornet A./Parry D 6:3, 6:2
Osmina finala: (7)Guarachi A./Klepač A. – (9)Xu Y./Yang Z.

Mešane dvojice
1. kolo: Polašek F./Klepač A. – Purcell M./Sanders S. 7:6(2), 4:6, 6:3
Osmina finala: Polašek F./Klepač A. – Roger Vasselin E./Cornet A. 5:7, 2:6