Andreja Klepač: “Treba bo najti občutke – igralo se bo na 1500 m nadmorske višine in s posebnimi žogami.”

Pred Slovenko Andrejo Klepač je še tretji nastop na zaključnem turnirju najboljših osmih parov sezone. Koprčanko smo ujeli tik pred letom v Mehiko in jo povprašali o njenih pričakovanjih pred sklepnim turnirjem v sezoni 2021.

Andreja Klepač se veseli igranja na zaključnem turnirju najboljših. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V letih 2017 in 2018 se je na zaključnem turnirju v Singapurju predstavila skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, tokrat bo Andreja Klepač do vrhunskega rezultata poizkušala priti v paru s Hrvatico Darijo Jurak. A to še zdaleč ni edina sprememba. Letos igralke na zaključnem turnirju čaka drugačen sistem tekmovanja, za nameček pa bo tekmovanje potekalo na izjemno visoki nadmorski višini v Mehiki.

“Danes ravno potujeva v Mehiko. Darija iz Kalifornije, jaz iz Slovenije. Moja pot je tako nekaj daljša kot njena, a že jutri bova v Guadalajari opravili prvi trening,” nam je v četrtek pred poletom v Srednjo Ameriko zaupala naša najboljša igralka dvojic.

Trenutno 26. igralka sveta je v preteklih dveh izvedbah z Martinez Sanchezovo obstala v četrtfinalu, tokrat je sistem drugačen. Osem parov bo razvrščenih v dve skupini, kjer se bo vsak pomeril z vsakim, najboljša dva para iz vsake skupine bosta nato napredovala v polfinale. “Letošnji sistem omogoča, da odigrava vsaj tri tekme, kar mi bolj ustreza od tistega prejšnjega,” je dejala Klepačeva.

Koprčanka pričakuje zanimiv turnir, na katerem bo zelo pomembno, kdo bo prej ujel prave občutke. “Želja je prikazati dobro igro in da v vsaki tekmi uživava. Igra se na kar 1500 m nadmorske višine in s posebnimi žogicami.” V Guadalajari bodo igralke igrale z breztlačnimi žogicami, ki precej bolj “letijo”. Če bi s takimi žogicami igrali v normalnih pogojih, se ne bi odbile.

Brez ameriškega para; priložnost dobila domačinka

Pred nekaj dnevi je v zasedbi, ki se bo med seboj merila v Guadalajari, prišlo do nekaterih sprememb. Američanki CoCo Gauff in Caty McNally, ki sta tekom sezone dvakrat premagali navezo Jurak D./Klepač A., sta namreč odpovedali nastop.

Mesto na zaključnem turnirju bi tako pripadlo dvojic Dabrowski G./Stefani L., a zaradi poškodbe Brazilke tudi kanadsko-brazilska naveza ni odpotovala v Mehiko. Na turnirju najboljših se bosta tako predstavili Kanadčanka Sharon Fichman in domačinka Giuliana Olmos, ki sta sicer na letošnji “WTA Race to Guadalajari” lestvici končali kot 10.

Turnir v Mehiki bo potekal od 10. do 17. novembra.