Andreja Klepač pripravljena na uvodni turnir za Grand Slam v sezoni

Takoj, ko smo opazili, da na WTA turnirju serije 500 ob Dariji Jurak ni zapisano ime Andreja Klepač, smo pri Koprčanki preverili, kaj se dogaja. Zatrdila nam je, da jo lahko pričakujemo v žrebu za OP Avstralije. 

Andreja Klepač se je na OP Avstralije dvakrat prebila v četrtfinale ženskih dvojic. (Foto:: Vid Ponikvar / Sportida)

Andreja Klepač in Darija Jurak sta že na uvodnem turnirju sezone prikazali dobro igro. Na turnirju serije WTA 500 v Adelajdi sta se prebili vse do finala, kjer sta nato klonili proti domači dvojici Barty A./Sanders S.

V tem tednu bi Slovenka in Hrvatica morali nastopiti na turnirju serije WTA 500 v Sydneyju, a prišlo je do spremembe. Z Darijo Jurak je moči združila Desirae Krawczyk, mi pa smo preverili, zakaj je bilo temu tako.

V zadnjih letih najboljša slovenska teniška igralka v dvojicah nas je pomirila z izjavo, da bo nastopila na uvodnem turnirju za Grand Slam v sezoni 2022. “Še vedno imam težave s hrbtom, zato sem si vzela teden dni tekmovalnega premora pred turnirjem v Melbournu. Predvsem, da se spočijem, regeneriram hrbet in se dobro pripravim,” nam je povedala Klepačeva.

Na OP Avstralije je Andreja Klepač najboljši rezultat zabeležila leta 2016, ko se je v mešanih dvojicah skupaj s Francozom Eduardom Roger-Vasselinom prebila v polfinale. V ženskih dvojicah ji je dvakrat uspel preboj v četrtfinale. Leta 2015 se je med najboljših osem parov uvrstila s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik, leta 2019 pa s Španko Mario Jose Martinez Sanchez.