Andrej Slapar ponovno izvoljen za predsednika Tenis Slovenije

V Kristalni palači v ljubljanskem BTC je danes potekala skupščina Tenis Slovenije. Tudi naslednja štiri leta bo TS Slovenijo vodil Andrej Slapar, ki je bil kot edini kandidat soglasno izvoljen. Prav tako so bili soglasno izvoljeni tudi vsi organi. Glasovalo je 64 predstavnikov klubov.

Andrej Slapar ponovno izvoljen za predsednika TS.

Leta 2018 sem izpostavil šest nosilnih točk programa in slaba štiri leta kasneje lahko ponosno potrdim, da nam je uspelo uresničiti večino zastavljenih ciljev. V tem štiriletnem obdobju se je življenje močno spremenilo, naša organizacija pa je vse težave uspela premostiti teh hkrati še nadgraditi delovanje na vseh področjih,” je za uvod rekel Slapar, ki se je dotaknil tudi lanskega turnirja WTA v Portorožu.

“Tenis Slovenija je s pomočjo partnerjev odlično izkoristila priložnost in lansko leto izpeljala vrhunski ženski teniški turnir v Portorožu ter dokazala, da znamo in zmoremo organizirati tudi takšne dogodke. Verjamem, da bomo tudi letos dokazali, da nam pripada le najboljše in da bo spektakel na slovenski obali postal stalnica ter hkrati najboljša demonstracija poguma, strasti in ponosa. To je naložba, ki krepi razvoj vseh ravni tenisa v Sloveniji, tako na klubsko-regionalnem in nacionalnem kot tudi otroškem, mladinskem, ljubiteljskem in profesionalnem nivoju, hkrati pa ustvarja temelje za še tesnejšo vpetost slovenske teniške stroke v mednarodni prostor.”

Slapar si v novem mandatu želi, da se bo številko klubov še povečalo. Želja pa je tudi še več turnirjev, tako na nacionalnem kot tudi mednarodnem nivoju. “V naslednjem mandatu smo si postavili visoke cilje, ker verjamemo, da si tenis v Sloveniji zasluži še boljšo perspektivo. Izdatna pozornost in osredotočenost bo namenjena vrhunskemu tenisu, saj le na ta način lahko pričakujemo izjemne uspehe tudi v prihodnosti. Nacionalni center in program reprezentančnih treningov je prvi korak k navedenemu cilju. Nadgrajevali bomo tudi odnose s sponzorji in aktivacijami na tem področju ter poskušali zadržati turnir WTA na nivoju 250. Na področju digitalizacije se bomo usmerili v nov informacijski sistem in jakostno lestvico WTN ter popolnoma prenovljeno spletno stran z najboljšo uporabniško izkušnjo, prenosi v živo in ostalimi prednostmi, ki jih prinaša digitalizacija,” je za konec dejal Slapar.

Gregor Krušič, direktor TS, tudi o načrtih za prihodnost.

Svoj pogled na delovanje TS v preteklosti in prihodnosti pa je podal tudi direktor Tenis Slovenije, Gregor Krušič. Med drugim je izpostavil, da je v programu mladinskega tenisa za najboljše na razpolago 150.000 €, od česar so v letu 2021 tekmovalci/-ke prejeli okoli 60.000 € neposredne finančne pomoči. S preostankom so se financirale poti na turnirje in reprezentančni nastopi. O vsem navedenem avtonomno odloča Strokovni svet pod taktirko Marka Pora.

“Tenis Slovenija je že več let finančno, kadrovsko in organizacijsko popolnoma sanirana. S predsednikom Andrejem Slaparjem, podpredsednikom Miranom Kraševcem in upravnim odborom, pa smo v njihovem zadnjem mandatu dobili še dodatni veter v jadra. Rezultati se kažejo z odličnimi uvrstitvami naših mladinskih in članskih tekmovalcev/-k, organizacijo novih dodatnih mednarodnih turnirjev, vse večjo koncentracijo v tekmovalni tenis, zasedbo zaželenih športnih funkcij v odborih in komisijah, kakor tudi marketinških aktivnostih, pri čemer se nanašam na tržno komunikacije in trženje 24 izdelanih marketinških produktov,” je dejal Krušič, ki je nato spregovoril tudi o vse večjem številu turnirjev v Sloveniji:

“Število mladinskih se je povzpelo iz 12 na 18, profesionalni $15.000 iz enega na tri, načrt za leto 2022 pa je bil izpolnjen in jih imamo 11. Cilj je dodajati nove tako mladinske in članske mednarodne turnirje a izključno v zimski sezoni. ATP Challenger je bil zamenjan z dvema UTR 40.000 $ turnirjema prav tako pa je v planu vrnitev le tega leta 2023 in sicer v Ljubljano. WTA Zavarovalnica Sava Portorož z nagradnim skladom $250.000, ki zahteva delo nekaj ducata ljudi, smo v pisarni Tenis Slovenije pripravili štirje, da je lahko nato 250 ljudi pri realizaciji turnirja lahko svoje delo opravilo nemoteno. Brez velikih mednarodnih dogodkov športne panoge praktično ni na nobenem zemljevidu, saj slednji pritegnejo medije, gledalce, popularizirajo področje, posledica pa je vabljivejša športna panoga za vse ciljne skupine ljudi.”

Ob tem so na skupščini sprejeli tudi številne ugodnosti (treningi, terapije, honorarji …) za reprezentante, saj bo tudi v naslednjem mandatu vrhunskemu tenisu posvečena velika pozornost.

Nadzorni odbor bo še naprej vodil Bruno Nikolič, Strokovni Svet Marko Por, Tekmovalno-registracijsko komisijo pa Primož Starc.