Amelie Mauresmo direktorica Roland Garrosa

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Francozinja Amelie Mauresmo je nova direktorica odprtega prvenstva Francije. Kot danes piše francoski Figaro, bo Mauresmojeva kot prva ženska na tem položaju nasledila Guya Forgeta, ki se je v torek poslovil od direktorskega stolčka, na katerem je sedel od leta 2016.

Francoska zveza je hitro našla naslednico za Forgeta, ki je v torek odstopil tako s položaja direktorja OP Francije kot pariškega mastersa (od leta 2012).

Danes je Gilles Moretton imenoval Mauresmojevo, ki bo na čelu turnirja Roland Garros do leta 2024.

Zdaj 42-letna Mauresmojeva je po koncu uspešne kariere leta 2009 prav tako usoešno opravljal vloge svetovalke oziroma strokovne komentatorke (na France Televisions ter Amazonu), kapetanke reprezentance za pokal Fed in Davisov pokal ter trenerke (Michael Llodra, Andy Murray, Lucas Pouille).

Postala je druga ženska, ki bo vodila turnir za veliki slam; Kanadčanka Stacey Allaster je direktorica OP ZDA.

Mauresmojeva je po koncu kariere, v kateri je osvojila 25 turnirjev, vključno z dvema grand slamoma v Avstraliji in Wimbledonu leta 2006, ostala športno dejavna in pretekla številne maratone, med njimi je končala maratone v New Yorku, Londonu in Parizu.

Nasednji turnir OP Francije bo sicer potekal od 22. maja do 5. junija prihodnje leto.