Aljaž Bedene: “Še dva tedna in pol nazaj sem ležal na kavču”

Aljaž Bedene je na OP Francije včeraj zaigral na igrišču Philippa Chatrieja. V tretjem kolu je bil pred polnimi tribunami njegov tekmec prvi igralec na svetu Novak Đoković. Srb je bil pričakovano boljši, rezultat pa je bil 6 : 3, 6 : 3, 6 : 2.

Aljaž Bedene (Foto: https://www.sportskeeda.com)

Bedene in Đoković sta se do danes srečala trikrat, v vseh treh primerih pa je bil brez izgubljenega niza boljši Srb. Branilec naslova je v prvem nizu enkrat odvzel servis Bedenetu in zmagal s 6 : 3. V drugem nizu je Bedene izgubil drugo igro na svoj servis in Đoković se ni zaustavljal. Po drugem brejku se je tudi drugi niz končal s 6 : 3. Izjemni Srb je tudi v tretjem nizu dvakrat odvzel servis Bedenetu in dvoboj je bil po uri in 44 minutah končan. To je bil sicer 6. nastop Bedeneta v tretjem kolu turnirjev za grand slam.

“Še dva tedna in pol nazaj sem ležal na kavču. Skoraj 10 dni sem imel temperaturo. Spraševal sem se, zakaj ravno zdaj. Zato moram biti zadovoljen s prikazanim na turnirju. Igral sem dve težki tekmi, zato mogoče noge danes niso bile optimalne. Z igro sem zadovoljen, bil sem zraven, pri fizični pripravljenosti pa me zdaj čaka kar nekaj dela. Proti Đokoviću sem bil do zdaj samo enkrat blizu osvojitvi niza. To je bilo leta 2017 v Rimu. Težko je, ob tem pa mi njegova žoga ne ustreza. Je nepredvidljiva. Ko pride na moj forehand ne morem narediti tega, kar proti drugim lahko. Tudi zato je seveda najboljši na svetu. Ima vse, je skoraj brez pomanjkljivosti. Proti njemu je res težko igrati, vseeno sem zadovoljen, saj sem dal vse od sebe. Več si ne morem želeti,” je po dvoboju za Radio Slovenija povedal Bedene, za katerega je bil to zadnji dvoboj v Parizu v karieri. Po letošnji sezoni bo namreč teniški lopar postavil v kot.

Jutri drugi nastop na turnirju čaka Tamaro Zidanšek. Lanska polfinalistka turnirja zaradi poškodbe tekmice dvoboja drugega kola ni odigrala, v tretjem pa jo čaka 11. nosilka Američanka Jessica Pegula. Američanka je v Madridu igrala v finalu, v drugem kolu v Parizu pa je imela kar nekaj težav proti Ukrajinki Kalinini. To bo drugi medsebojni dvoboj. Leta 2020 je Pegula na trdi podlagi v Aucklandu zmagala s 6 : 2 in 6 : 3.

ODPRTO PRVENSTVO FRANCIJE

ROLAND GARROS; 3. kolo

BEDENE (SLO) − ĐOKOVIĆ (SRB/1)
3 : 6, 3 : 6,

ZIDANŠEK (SLO/24) – PEGULA (ZDA/11) danes