Alcaraz zaradi poškodbe odpovedal nastop v Baslu

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz je zaradi poškodbe odpovedal nastop na turnirju serije ATP 500 v Baslu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Dvajsetletni zmagovalec Wimbledona ima po podatkih svoje zdravniške službe vnetje podplata ter težave z mišicami zadnjice.

To je v današnji objavi na spletni strani zapisalo vodstvo turnirja v Baslu, sicer domačem kraju švicarske legende Rogerja Federerja. Tekmovanje v Baslu se bo z obračuni prvega kroga začelo 23. oktobra.

Mladi Španec, zmagovalec dveh turnirjev velike četverice, je zadnje tedne nastopal na Kitajskem. V Pekingu je izpadel v polfinalu proti kasnejšemu zmagovalcu Italijanu Janniku Sinnerju, na mastersu v Šanghaju pa je moral v osmini finala priznati premoč Bolgaru Grigorju Dimitrovu.

Alcaraz, številka dve lestvice ATP, cilja na povratek na zadnjem mastersu sezone v Parizu, ki se bo začel 30. oktobra. Tam se bo na igrišča po osvojenem OP ZDA in nastopu za Srbijo v Davisovem pokalu vrnil tudi prvi igralec sveta Novak Đoković.

Med njima poteka tudi boj za prvo mesto na lestvici ob koncu sezone. Po letošnjih izidih je v prednosti 36-letni Srb, ki je zbral 8945 točk, 500 manj jih ima na svojem računu Alcaraz.