Alcaraz se je pridružil Đokoviću v finalu Wimbledona

Španec Carlos Alcaraz je drugi finalist teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. V današnjem drugem polfinalu je premagal Rusa Danila Medvedjeva s 6:3, 6:3, 6:3 ter se po gladki zmagi pridružil Srbu Novaku Đokoviću v odločilnem obračunu za zmago na igriščih All England Cluba.

Številka ena svetovnega tenisa Alcaraz se je drugič v karieri prebil v finale tekmovanja za grand slam, potem ko je zmagal na lanski izvedbi odprtega prvenstva ZDA. Obenem pa se je 20-letni Španec prvič uvrstil v odločilni dvoboj na travi Wimbledona.

Nedeljska finalista sta se letos že pomerila v polfinalu Rolanda Garrosa, takrat je Đoković zmagal v štirih nizih.

V današnjem polfinalu prvopostavljeni Španec ni imel težav z ruskim tekmecem, tretjim nosilcem. V prvih dveh nizih je dvoboj presenetljivo zlahka nadzoroval, le v tretjem je Medvedjev za hip nakazal, da bi lahko naredil kaj več. A po brejkih in znižanjih na 2:3 in 3:4 je Španec spet stopil na plin in dvoboj dokončal po manj kot dveh urah.

“Igrati finale tu v Wimbledonu je zame nekaj neverjetnega. Bil sem zelo osredotočen, pokazal sem svoj najboljši tenis v tem trenutku. Rad pa bi pokazal svoj najboljši obraz v finalu,” je v prvi izjavi na igrišču dejal Alcaraz in na vprašanje o tekmecu v finalu odvrnil: “On je seveda največji, toda boril se bom. Verjamem vase in verjamem, da ga lahko premagam.”

Srbski teniški zvezdnik Đoković si je zgodaj popoldne prav tako z gladkih 3:0 v nizih zagotovil že deveti finale v Wimbledonu. Italijana Jannika Sinnerja je ugnal s s 6:3, 6:4 in 7:6 (4).

* Izida, polfinale:
Carlos Alcaraz (Špa/1) – Danil Medvedjev (Rus/3) 6:3, 6:3, 6:3;
Novak Đoković (Srb/2) – Jannik Sinner (Ita/8) 6:3, 6:4, 7:6 (4).