Alcaraz na prvem turnirju po poškodbi v finalu

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz se je po poškodbi ob prvem nastopu od lanskega novembra uvrstil v finale turnirja serije ATP v Buenos Airesu z nagradnim skladom 663.780 evrov. Za naslov se bo v argentinski prestolnici pomeril z Britancem Cameronom Norriejem.

Devetnajstletni Alcaraz po tekmovalni vrnitvi na igrišča v polfinalu ni imel težav proti rojaku Bernabeju Zapati Mirallesu in ga ugnal s 6:2, 6:2 po vsega uri in 17 minutah.

Zmagovalec lanskega odprtega prvenstva ZDA in prvi nosilec v Buenos Airesu bo tako še devetič igral v finalu turnirjev serije ATP. Šest jih je dobil, dva pa izgubil.

Za drugopostavljenega Britanca bo to 13. finale, v njih pa ni tako uspešen kot osem let mlajši tekmec. Doslej je osvojil štiri naslove, osemkrat pa ostal praznih rok. Nazadnje je slavil maja lani v Lyonu.

Za drugi finale v letu 2023, na zadnji stopnički je januarja izgubil v Aucklandu, je v polfinalu po uri in 54 minutah premagal Čilenca Juana Pabla Varillasa s 7:6 (5), 6:4.

Španec in Britanec sta se doslej pomerila štirikrat, trikrat pa je slavil Alcaraz. Nazadnje je bil v četrtfinalu Cincinnatija po ogorčenem dvoboju boljši Norrie.

Finale bo predvidom danes ob 20. uri.

* Buenos Aires, ATP 250 (663.780 evrov):
– polfinale:
Carlos Alcaraz (Špa/1) – Bernabe Zapata Miralles (Špa) 6:2, 6:2;
Cameron Norrie (VBr/2) – Juan Pablo Varillas (Per) 7:6 (5), 6:4.