Alcaraz in Ribakina zmagovalca Indian Wellsa

Carlos Alcaraz je prvič v karieri zmagal na mastersu 1000 v Indian Wellsu in bo na novi lestvici spet številka 1 v svetu tenisa. Devetnajstletni Španec je v finalu gladko, s 6:3 in 6:2 odpravil Rusa Danila Medvedjeva. Ženski turnir je dobila Rusinja s kazahstanskim potnim listom, Jelena Ribakina.

Mladi Alcaraz se po zmagi v Indian Wellsu vrača na čelo svetovne lestvice, na vrhu pa bo zamenjal Novaka Đokovića. Srb na 8.345.040 evrov vrednem turnirju na trdi podlagi v južni Kaliforniji ni nastopil, ker mu zaradi necepljenja proti koronski okužbi niso dovolili vstopa v ZDA.

Po turnirjih v Miamiju in Madridu je to za Alcaraza tretji masters v karieri, ki ga je osvojil. Proti Medvedjevu, ki je v osmini finala premagal olimpijskega prvaka Aleksandra Zvereva, je po približno 70 minutah igre unovčil drugo meč žogo. Alcaraz je lani prvič postal številka 1 na svetu in je bil takrat najmlajši v zgodovini, ki mu je uspel tovrsten dosežek.

Ženski del turnirja je dobila Rusinja Ribakina, zmagovalka Wimbledona, ki od leta 2018 igra za Kazahstan.

V finalu se je Ribakina maščevala Belorusinji Arini Sabalenka za letošnji finalni poraz na odprtem prvenstvu Avstralije in zmagala v dveh nizih, s 7:6 (11) in 6:4.

Za 23-letnico je bila to prva zmaga na mastersih.

* Izida, Indian Wells:
– moški, finale (8.345.040 evrov):
Carlos Alcaraz (Špa/1) – Danil Medvedjev (Rus/5) 6:3, 6:2;

– ženske, finale (8.345.040 evrov):
Jelena Ribakina (Kaz/10) – Arina Sabalenka (Blr/2) 7:6 (11), 6:4.