Alcaraz bo izpustil pripravljalni turnir v Queen’su

Španski najstniški zvezdnik Carlos Alcaraz bo zaradi poškodbe izpustil teniški turnir v Queen’su v Londonu, ki služi kot priprava na tretji grand slamom sezone v Wimbledonu. Devetnajstletnik iz Murcie ima težave s komolcem, je sporočil na družbenih omrežjih.

Sedmi igralec računalniške lestvice ATP je v sredo pozno zvečer odpovedal sodelovanje na turnirju v Queen’su, ki bo na sporedu med 13. in 19. junijem. Wimbledon se bo začel 27. junija, mladi Španec pa pred tem ne bo tekmovalno preizkusil travnatih površin.

“Kot vsi veste, sem željno pričakoval turnir v Queen’su, a je manjša težava s komolcem spremenila moje načrte. Upam, da se vidimo v letu 2023, zagotovo pa se čez nekaj dni vidimo v Veliki Britaniji,” je zapisal Alcaraz in potrdil, da nastop na sveti travi v All England Clubu ni ogrožen.

V tej sezoni je mladenič iz Murcie v sijajni formi, saj je izgubil vsega štiri od 36 dvobojev. Osvojil je štiri turnirje, in sicer v Riu de Janeiru, Miamiju, Barceloni in Madridu. Na odprtem prvenstvu Francije v Parizu je pretekli teden izgubil v četrtfinalu proti Nemcu Alexandru Zverevu.