89. igralka sveta v Chicagu premagala najboljšo Slovenko, žreb v Clevelandu ni prizanesel Juvanovi

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek še drugi turnir severnoameriškega dela turneje končuje brez dosežene zmage v posamični konkurenci. Po zgodnjem izpadu v Cincinnatiju 23-letni Konjičanki po željah ni uspel niti nastop v Chicagu. 

40. igralka sveta se je na zadnjem turnirju pred OP ZDA še drugič v karieri pomerila proti Varvari Grachevi in še drugič klonila. Rusinja, ki trenutno na WTA lestvici zaseda 89. mesto, je bila prvič od Tamare Zidanšek boljša že leta 2019 v Dubaju.

Tokrat je Konjičanka tekmo dobro pričela in imela na voljo celo priložnost, da povede s 3:0 z dvojnim ‘breakom’ prednosti. Gracheva se je takrat rešila, nanizala kar 5 zaporednih iger in povedla s 5:2. Prvi niz je Rusinja dobila s 6:3, a Zidanškova se je dobro odzvala in drugi niz po vsega 32 minutah dobila s 6:1. V tretjem nizu sta igralki uspeli dobiti prvo igro na lasten začetni udarec, v nadaljevanju pa je Zidanškova dobila le še eno igro.

Tamara Zidanšek pred OP ZDA brez zmage na trdi podlagi. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Hercogova in Juvanova v Clevelandu

Zadnji preizkus pred OP ZDA v teh dneh čaka tudi Polono Hercog in Kajo Juvan, ki se bosta predstavili na turnirju serije WTA 250 v Clevelandu. Srečo pri žrebu je imela izkušenejša Mariborčanka, ki se bo v 1. kolu pomerila proti 342. igralki sveta Marii Mateas iz ZDA, precej težje delo pa že na samem začetku čaka Juvanovo, ki bo izzvala 1. nosilko turnirja Dario Kasatkino. Proti Rusinji, ki na WTA lestvici zaseda 26. mesto, se Ljubljančanka do sedaj še ni pomerila.

WTA 250 Chicago (ZDA, $235.238, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – Gracheva V. (Rus) 3:6, 6:1, 2:6

Dvojice
1. kolo: Golubic V./Zidanšek T. – (3)Kichenok N./Olaru R. [23.8.]


WTA 250 Cleveland (ZDA, $235.238, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Kasatkina D. (Rus/1) [23.8.]
Hercog P. (Slo) – Mateas M. (Zda) [23.8.]