Meta Marenk v Novi Gorici do prvenca med članicami, pri moških najboljši Andrejič Goljar (FOTO)

V nedeljo se je z obema finalnima obračunoma končalo Telemach člansko odprto prvenstvo v Novi Gorici. Naslova sta se razveselila predstavnika TK Triglav Kranj Mark Andrejič Goljar in Meta Marenk.

Mark Andrejič Goljar v finalu boljši od Miklavčiča.

V Novi Gorici se je tekom minulega vikenda potilo 25 tekmovalcev. Številčnejša je bila zasedba v moški konkurenci, kjer se je v boj za turnirsko zmago podalo 17 tekmovalcev. Tekmo 1. kola sta kot edina odigrala Luka Miklavčič (MAXLJ) in Tai Filipič Saule (MORJE). Zmagovalcu Miklavčiču je dodaten dvoboj dobro del, saj je že v 2. kolu poskrbel za presenečenje s prepričljivo zmago proti 2. nosilcu turnirja Tinu Kovačiču (ŽTKMB). Mimo prve ovire je brez večjih težav napredoval 1. nosilec turnirja Mark Andrejič Goljar (TR-KR), več dela pa je imel v četrtfinalu, ko je po preobratu z 2:1 v nizih ugnal Gala Emeršiča Potočnika (ŽTKMB).

V polfinalu je Andrejiča Goljarja čakal obračun proti Joštu Plestenjaku (SL-LJ), ki je predtem prepričljivo s 6:0 in 6:3 ugnal Roka Kovačiča (LUKAKP), kasneje pa s 6:0 in 6:0 še Marka Sabolčkega (BREŽI). Jošt pravega recepta za Andrejiča Goljarja ni našel, v drugem polfinalu pa je Miklavčič predčasno dobil dvoboj proti Sašu Bednetu (ŽTKMB). Slednji je namreč dvoboj pri rezultatu 3:3 v tretjem nizu predal. V finalu smo spremljali izenačen obračun, ki ga je z rezultatom 6:4 in 7:5 dobil Andrejič Goljar. Za slednjega je bil to prvi članski naslov po juliju leta 2018, ko je bil najboljši v Portorožu.

Marenkova prvič najboljša v članski konkurenci

V ženski konkurenci smo v četrtfinalu na kar treh obračunih gledali povsem enosmerni promet. Brez izgubljene igre so se v polfinale prebile Tinkara Kovač (PTUJ), Vivian Fajt (N.GOR) in Meta Marenk (TR-KR), v polfinale pa je napredovala še Pia Pogaljen (ASLIT), ki je bila s 6:4 in 6:2 boljša od Julije Bogatin (LUKAKP). Finalno vstopnico sta si priigrali Marenkova in Fajtova, do naslova pa se je po prepričljivi zmagi s 6:2 in 6:1 prebila Marenkova. Za Meto je bil to prvi osvojeni turnir v članski konkurenci.

Zmagovalca Andrejič Goljar in Marenkova sta vsak od Tenis Slovenije prejela denarno nagrado v vrednosti 500€, finalista sta prejela po 250€.

Telemach OP Nova Gorica
(TK Nova Gorica, peščena podlaga, zunaj)

ČLANI

Četrtfinale
Andrejič Goljar M. – Emeršič Potočnik G. 6:7(4), 6:3, 6:3
Plestenjak J. – Sabolčki M. 6:0, 6:0
Bende S. – Kovač T. 6:4, 6:1
Miklavčič L. – Sotler M. 6:3, 6:1

Polfinale
Andrejič Goljar M. – Plestenjak J. 6:1, 6:1
Miklavčič L. – Bende S. 2:6, 7:6(5), 3:3* – predaja

Finale: Andrejič Goljar M. – Miklavčič L. 6:4, 7:5


ČLANICE

Četrtfinale
Poglajen P. – Bogatin J. 6:4, 6:2
Marenk M. – Hrovatin Z. 6:0, 6:0
Fajt V. – Jež K. 6:0, 6:0
Kovač T. – Perendija Z. 6:0, 6:0

Polfinale
Marenk M. – Poglajen P. 6:3, 6:2
Fajt V. – Kovač T. 7:6(3), 4:6, 7:5

Finale: Marenk M. – Fajt V. 6:2, 6:1

FOTOGALERIJA (SPORTIDA)