Poljska teniška zvezdnica Iga Swiatek je zmagovalka turnirja serije WTA 1000 v Pekingu z nagradnim skladom 7,68 milijona evrov. V finalu je po uri in 11 minutah s 6:2, 6:2 ugnala Rusinjo Ljudmilo Samsonovo in se še nekoliko približala vrnitvi na vrh računalniške lestvice.

Tega sicer od sredine septembra zaseda Belorusinja Arina Sabalenka, ki je v Pekingu izpadla v četrtfinalu proti Kazahstanki Jeleni Ribakini. Na ponedeljkovi posodobljeni lestvici bo imela Sabalenka 9480 točk, 22-letna Swiatek pa bo po zadnjem naslovu dosegla 9015 točk. Poljakinja je vrh lestvice WTA zasedala med aprilom 2022 in letošnjim septembrom.

Druga nosilka turnirja v kitajski prestolnici je v 20. finalu osvojila 16. lovoriko. Letos je v sedmem finalu zabeležila peto turnirsko zmago ob Dohi, Stuttgartu, Rolandu Garrosu in Varšavi.

Za dve leti starejšo Samsonovo je bil to sedmi finale na najvišji ravni in tretji letos. Prav vse je izgubila. Ima sicer štiri lovorike, zadnjo pa je po novem 16. igralka sveta osvojila pred dobrim letom dni v Tokiu.

* Peking, WTA (7.677.125 evrov):
– finale:
Iga Swiatek (Pol/2) – Ljudmila Samsonova (Rus) 6:2, 6:2.