Poljakinja Iga Switek je v polfinalu ženskega teniškega turnirja WTA 1000 v Pekingu po 17 tekmah prekinila serijo nepremagljivosti Američanke Coco Gauff. Poljakinja je bila v polfinalu s 6:2 in 6:3 prepričljivo boljša od Američanke in se po Dubaju in Madridu tretjič letos uvrstila v finale turnirja te ravni.

V finalu bo Poljakinja igrala z Rusinjo Ljudmilo Samsonowo, ki je v drugem polfinalu izločila peto igralko sveta in nekdanjo zmagovalko Wimbledona Kazahstanko Jeleno Ribakino s 7:6(7), 6:3.

Več zanimanja je požel dvoboj Gauff – Swiatek. Zadnji medsebojni obračun v polfinalu Cincinnatija je dobila Gauff, ki je nato dobila tudi turnir, nato pa v New Yorku še prvi grand slam v karieri. Do danes je nanizala 16 zaporednih zmag.

“Res sem zadovoljna s svojo predstavo. Počutim se, kot da lahko vnovič povsem sproščeno igram. Kar nekaj časa je že minilo, odkar je bilo tako,” je po zmagi povedala 22-letna Poljakinja in dodala, da si bo za vso kariero zapomnila, da je treba prebroditi tudi taka obdobja.

Samsonova pa je pripravila manjše presenečenje, čeprav je že avgusta igrala v finalu turnirja WTA 1000 v Montrealu ter takrat ugnala ob Ribakini tudi Belorusinjo Arino Sabalenka.

Swiatek in Samsonova sta se nazadnje pomerili v osmini finala v Dubaju, kjer je bila boljša Poljakinja, ki si v nedeljo želi še peto turnirsko zmago v sezoni.

* Izida: polfinale:
Iga Swiatek (Pol/2) – Coco Gauff (ZDA/3) 6:2, 6:3;
Ljudmila Samsonova (Rus) – Jelena Ribakina (Kaz/5) 7:6 (7), 6:3.