Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek bo danes na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 107.360 igrala polfinale proti Turkinji Zeynep Sönmez, sicer 177. igralki na svetu. Dvoboj se bo na Trgu republike na osrednjem igrišču Mime Jaušovec, kjer so pripravili igrišče za zaključek tekmovanja, začel ob 13. uri.

Zidanšek, na 87. mestu najvišje uvrščena slovenska teniška igralka na lestvici WTA je zabeležila osmo zaporedno zmago v zadnjih dveh tednih. Minuli vikend je namreč po petih zmagah osvojila turnir enakega ranga v Bariju, v Ljubljani pa je v petek oddala prvi niz, a napredovala do polfinala.

Ta jo čaka na Trgu republike v centru Ljubljane, kjer je postavljeno igrišče Mima Jaušovec, ki zaenkrat zaradi neutrjenega terena še ni služilo svoji funkciji. Glavna nadzornica WTA je za danes prižgala zeleno luč, prav Tamara Zidanšek pa ga bo prva od Slovenk tudi tekmovalno preizkusila.

Za drugo vstopnico za nedeljski finale se bosta pomerili Romunka Miriam Bulgaru in Španka Marina Bassols. Prva je v drugem krogu v petek ugnala Kajo Juvan.

Danes bo na sporedu še finale dvojic Yuliana Lizarazo/Freya Christie (Kol/VBr/4) – Amina Anšba/Quinn Gleason (Rus/ZDA/3).