Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je po urniku začela dvoboj proti Romunki Marini Bulgaru v osmini finala na domačem turnirju WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani z nagradnim skladom 107.360 evrov, a je vmes posegla nevihta. Juvan je ob prekinitvi zaostajala s 3:6, 0:1 z “breakom” Romunke na začetku drugega niza. Dvoboj se bo nadaljeval v petek.

Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je v peti igri uvodnega niza izgubila začetni udarec in proti Romunki nadaljevala z neprepričljivo igro. Po drugem odvzemu servisa je Bulgaru uvodni niz dobila s 6:3.

V drugem je Romunka takoj odvzela servis dve leti mlajši Slovenki in povedla. Ob prekinitvi zaradi močnega dežja pa je imela v drugi igri Romunka prednost na svoj začetni udarec. Organizatorji so dolgo čakali na morebitno nadaljevanje, pripravljali igrišče, a je vmes posegla še tema.

V petek bosta zadnji obračun osmine finala do konca odigrali Juvan in Bulgaru, zmagovalka pa se bo pomerila proti Madžarki Dalmi Galfi, ki je s 6:1, 7:6 (3) ugnala rojakinjo Reka-Luco Jani. Nato bodo na vrsti vsi štirje četrtfinalni obračuni.

V dopoldanskem delu sporeda je med osem najboljših napredovala Tamara Zidanšek (87. WTA), ki je ugnala rojakinjo Pio Lovrič s 6:0, 6:0. Dvoboj v Tivoliju je trajal eno uro in pet minut. V četrtfinalu se bo 25-letna Konjičanka pomerila z Rusinjo Eriko Andrejevo. Ta je bila boljša od Čehinje Sare Bejlek s 6:4, 6:4.

V zgornji polovici žreba sta para Katarzyna Kawa (Pol) – Zeynep Sönmez ter Zidanšek – Andrejeva, v spodnji pa ob manjkajočem obračunu še Marina Bassols (Špa) – Lucija Ćirić Bagarić (Hrv).

V konkurenci dvojic Slovenk ni več, potem ko so vse izpadle v prvem krogu. Tudi v tej konkurenci je dež ustavil en dvoboj. Tega bodo do konca odigrali v petek skupaj s še enim četrtfinalnim obračunom ter obema kasnejšima polfinalnima.