Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale domačega turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani z nagradnim skladom 107.360 evrov. V osmini finala oziroma drugem krogu je ugnala rojakinjo Pio Lovrič s 6:0, 6:0. Dvoboj v Tivoliju je trajal eno uro in pet minut.

Zaradi slabše vremenske napovedi bodo skušali organizatorji današnje dvoboje v celoti odigrati v Tivoliju, potem ko podlaga na Trgu republike ob zgolj dveh v sredo odigranih dvobojih še ne omogoča igranja ob spremenljivih vremenskih razmerah.

Dež je sicer dopoldne izostal, obe Slovenki pa sta začeli po urniku. Po nekaj slabih točkah je 25-letna Zidanšek hitro prevzela pobudo in z odvzemom servisa prednosti povedla s 3:0. Kljub nekaj težavam je še naprej prevladovala in prvi niz dobila brez izgubljene igre.

Tudi v drugem nizu je začela dobro in v drugi igri znova vzela servis rojakinji. Enaindvajsetletna Lovrič (509. WTA) nikakor ni našla orožja, s katerim bi ogrozila zmagovalko nedavnega turnirja serije WTA 125 v Bariju in ostala brez dobljene igre proti 87. igralki svetovne lestvice.

“Mogoče je danes bilo 6:0, 6:0, ampak ni bilo ‘6:0, 6:0’. Bile so dolge točke … Poskušam se osredotočiti nase in v vsaki točki delati to, kar mislim, da mi bo prineslo uspeh,” je po dvoboju dejala Zidanšek, ki je v zadnjem času našla prave občutke.

“Saj ne da prej nisem uživala, a mi je zdaj lažje. Končno sem samozavestna, da grem na igrišče in vem, da sem pridno delala, natrenirala stvari, ki jih potrebujem, in da bom to tudi izpeljala. Nobena tekma ni lahka, danes 6:0, 6:0, ampak so bile dolge igre in je treba biti ves čas zbran ter delati tisto, kar ti tak rezultat prinaša,” je še dodala Konjičanka, ki sodeluje z Blažem Kavčičem.

“Rada treniram, sem disciplinirana glede dela, ker vem, da se dobro počutim, ko imam stvari pokrite. Posledično grem rada na igrišče. Tu se kar ujameva, oba trdo delava in se strinjava glede tega,” je o nekdanjem slovenskem tenisaču dejala 25-letnica.

V četrtfinalu se bo v petek pomerila z Rusinjo Eriko Andrejevo, ki je danes v Tivoliju s 6:4, 6:4 premagala Čehinjo Saro Bejlek. Nekdanja polfinalistka OP Francije upa, da bo lahko kak dvoboj odigrala tudi na osrednjem igrišču Mime Jaušovec na Trgu republike.

“Seveda obstaja želja, lepo so se potrudili in je škoda, da tam ne moremo igrati. Ni kar tako postaviti igrišča na Trgu republike. Veliko ljudi je prišlo, dela in še dela na tem. Meni je žal, da ne moremo igrati tam, ampak najprej je treba poskrbeti za naše gležnje. Tukaj pa je igrišče v redu,” je še dodala današnja zmagovalka slovenskega obračuna.

“Je drugačen občutek, a ne tako, da bi vplival na tekmo. Poznava se tudi zunaj igrišč. Piin način igre mi načeloma ustreza in mi je lažje igrati z njo kot s kakšno drugo igralko. Greš na igrišče in skušaš poskrbeti zase in izpeljati svojo igro,” je še o igranju proti rojakinji in prijateljici dejala Zidanšek.

Tretji dvoboj v Tivoliju bo danes predvidoma po 14. uri odigrala še zadnja Slovenka v žrebu, Kaja Juvan, ki se bo pomerila z Romunko Miriam Bulgaru. Ta na lestvici WTA zaseda 201. mesto.

V konkurenci dvojic so izpadle vse slovenske predstavnice.