Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale domačega turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani z nagradnim skladom 107.360 evrov. V osmini finala oziroma drugem krogu je ugnala rojakinjo Pio Lovrič s 6:0, 6:0. Dvoboj v Tivoliju je trajal eno uro in pet minut.

Zaradi slabše vremenske napovedi bodo skušali organizatorji današnje dvoboje v celoti odigrati v Tivoliju, potem ko podlaga na Trgu republike ob zgolj dveh v sredo odigranih dvobojih še ne omogoča igranja ob spremenljivih vremenskih razmerah.

Dež je sicer dopoldne izostal, obe Slovenki pa sta začeli po urniku. Po nekaj slabih točkah je 25-letna Zidanšek hitro prevzela pobudo in z odvzemom servisa prednosti povedla s 3:0. Kljub nekaj težavam je še naprej prevladovala in prvi niz dobila brez izgubljene igre.

Tudi v drugem nizu je začela dobro in v drugi igri znova vzela servis rojakinji. Enaindvajsetletna Lovrič (509. WTA) nikakor ni našla orožja, s katerim bi ogrozila zmagovalko nedavnega turnirja serije WTA 125 v Bariju in ostala brez dobljene igre proti 87. igralki svetovne lestvice.

Tretji dvoboj v Tivoliju bo danes odigrala še zadnja Slovenka v žrebu, Kaja Juvan, ki se bo pomerila z Romunko Miriam Bulgaru. Ta na lestvici WTA zaseda 201. mesto.

V konkurenci dvojic so izpadle vse slovenske predstavnice.