V sredo so se nadaljevali dvoboji zaključnega turnirja teniškega Davisovega pokala. Odmeva zmaga Češke nad oslabljeno Španijo, brez zvezdnikov Rafaela Nadala in Carlosa Alcaraza. Čehi so Špance na njihovem terenu v Valencii v skupini C odpravili z izidom 3:0 v dvobojih.

Bernabe Zapata Miralles ni bil kos Tomašu Machaču, prav tako je posamični dvoboj izgubil Alejandro Davidovich Fokina, ki je bil slabši od Jirija Lehečke.

Španca sta izgubila tudi v dvojicah. Alejandro Davidovich Fokina in Marcel Granollers sta Jakubu Menšiku in Adamu Pavlašeku uspela vzeti en niz.

Tudi drugi domačini niso imeli svojega dne. Italijani v Bologni v skupini A niso izkoristili prednosti domačega igrišča in so doživeli gladek poraz proti tekmecem iz Kanade. Kanadčani so slavili s 3:0.

Alexis Galarneau je premagal Lorenza Sonega, Gabriel Diallo je bil boljši od Lorenza Musettija, naveza Galarneau/Vašek Pospišil pa je z 2:1 v nizih odpravila Simoneja Bolellija in Mattea Arnaldija. Odločila je podaljšana igra tretjega niza.

V skupini B v Manchestru je bil izid obračuna Avstralija – Velika Britanija 2:1 v korist gostiteljev Britancev.

Avstralec Thanasi Kokkinakis je po dobljenem prvem nizu nato izgubil naslednja dva proti Jacku Draperju, njegov reprezentančni kolega Alex De Minaur je Danu Evansu prepustil samo drugi niz. Avstralska dvojica Matthew Ebden/Max Purcell je bila uspešnejša in dobila dvoboj z navezo Dan Evans/Neal Skupski.

Hrvati, ki gostijo obračun v Splitu, so ZDA odvzeli en dvoboj. V posamični konkurenci je bil uspešen Borna Gojo, ki je presenetil Francesa Tiafoeja. Dino Primžić je izgubil proti Mackenzieju McDonaldu, naveza Ivan Dodig/Mate Pavić pa je klonila proti ameriškemu paru Austin Krajicek/Rajeev Ram.

Zaključni del letošnjega Davisovega pokala z izločilnimi boji bo sicer na sporedu v Malagi med 21. in 26. novembrom. Naslov brani Kanada, ki je lani v finalu ugnala Avstralijo.

* Izidi Davisovega pokala:
– skupinski del, 1. krog:
– skupina A (Bologna):
Kanada – Italija 3:0
Alexis Galarneau – Lorenzo Sonego 7:6 (8), 6:4;
Gabriel Diallo – Lorenzo Musetti 7:5, 6:4;
Alexis Galarneau/Vašek Pospišil – Simone Bolelli/Matteo Arnaldi 6:7 (4), 6:4, 5:3;

– skupina B (Manchester):
Avstralija – Velika Britanija 1:2
Thanasi Kokkinakis – Jack Draper 7:5 (6), 3:6, 6:7 (4);
Alex De Minaur – Dan Evans 1:6, 6:2, 4:6;
Matthew Ebden/Max Purcell – Dan Evans/Neal Skupski 7:6 (5); 6:4;

– skupina C (Valencia):
Španija – Češka 0:3
Bernabe Zapata Miralles – Tomaš Machač 4:6, 4:6;
Alejandro Davidovich Fokina – Jiri Lehečka 6:7 (5), 5:7;
Alejandro Davidovich Fokina/Marcel Granollers – Jakub Menšik/Adam Pavlašek 7:5, 6:7 (6), 4:6;

– skupina D (Split)
Hrvaška – ZDA 1:2
Dino Prižmić – Mackenzie McDonald 4:6, 2:6;
Borna Gojo – Frances Tiafoe 6:4, 7:6 (6);
Ivan Dodig/Mate Pavić – Austin Krajicek/Rajeev Ram 6:7 (5), 7:6 (3), 2:6.