Prireditelji teniškega turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani so objavili razpored četrtkovih tekem. Iz njega je razvidno, da se bodo vsi dvoboji odvijali na igriščih teniškega parka v Tivoliju. Po težavah z igralno površino v preteklih dneh, naj bi to zaradi neugodne vremenske napovedi znova počivalo.

Premehka podlaga na osrednjem igrišču je že v ponedeljek in torek povzročila prestavitev predvidenih dvobojev na Trgu republike v Tivoli. Po dodatnem utrjevanju osrednjega igrišča so se igralke danes vrnile nanj, odigrana sta bila dva dvoboja, predvsem drugi dvoboj dvojic pa je bil večkrat za krajši čas prekinjen za urejanje podlage.

Tudi zato naj bi po koncu današnjega tekmovalnega dogajanja sledil sestanek organizatorjev in nadzornice WTA, po katerem je v večernih urah postalo jasno, da se bodo četrtkovi dvoboji znova odvijali zgolj v Tivoliju. “Zaradi slabe vremenske napovedi se je WTA odločila, da bodo jutri vsi dvoboji potekali v Tivoliju,” so zapisali v Tenis Slovenija.

V četrtek bodo v osmini finala nastopile še vse tri Slovenke v posamični konkurenci. Kaja Juvan se bo pomerila proti Romunki Miriam Bianci Bulgaru v dvoboju, ki bo sledil vseslovenskemu obračunu med Tamaro Zidanšek in Pio Lovrič. Ta bo na sporedu ob 10.30, dvoboj Juvanove pa bo najprej na sporedu ob 14. uri.

Organizatorji so sicer že v preteklih dneh zagotovili, da posebnih težav pri organizaciji in urniku turnirja zaradi neuporabe osrednjega igrišča ne bo.

“Niti ne gre toliko za selitev, saj tekmovanje v osnovi, v 80 odstotkih, tako ali tako poteka v Tivoliju. Logistično tako ni bilo posebnih težav, gre izključno za to, da si želimo uporabljati tudi to igrišče, ki je v tem prelepem okolju in zato intenzivno delamo na tem,” je v ponedeljek pojasnil direktor turnirja Gregor Krušič.

Težave je pripisal časovni stiski s postavitvijo začasnega igrišča po iskanju alternativne lokacije. Organizatorji so si namreč igrišče sprva želeli postaviti v Parku zvezda ob Kongresnem trgu, a so zaradi zavrnjenega kulturnovarstvenega soglasja morali poiskati alternativno lokacijo.