Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralki, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, sta se uvrstili v drugi krog domačega turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani z nagradnim skladom 107.360 evrov. Prva je ugnala Čehinjo Michaelo Bayerlovo, drugi pa je dvoboj po treh igrah predala prav tako Čehinja Gabriela Knutson.

Četrtopostavljena Zidanšek je po vsega 59 minutah s 6:0, 6:1 premagala češko kvalifikantko Bayerlovo. Petindvajsetletna Konjičanka, ki je na današnji lestvici napredovala na 87. mesto, je v Ljubljano prišla kot zmagovalka turnirja v italijanskem Bariju. Ta spada v isti rang WTA 125 kot ljubljanski turnir. S petimi zmagami tam in eno na domačem turnirju je zdaj nanizala šest zaporednih zmag.

Danes je 24-letni tekmici, sicer 448. igralki sveta, oddala le eno igro. V prvem je Čehinji zavezala kravato. V drugem krogu se bo nekdanja polfinalistka odprtega prvenstva Francije pomerila proti rojakinji Pii Lovrič, ki je v ponedeljek premagala Madžarko Natalio Szabanin s 6:4, 6:2.

Danes je igrišča v teniškem centru Tivoli tekmovalno preizkusila še Kaja Juvan. Dvaindvajsetletnica, ki je na OP ZDA igrala v tretjem krogu, je odigrala le tri igre, vse dobila, nato pa ji je 26-letna tekmica, prav tako kvalifikantka, dvoboj predala.

Juvan (106. na lestvici WTA) bo v drugem krogu igrala proti Romunki Miriam Bianci Bulgaru, ki je v prvem krogu premagala ameriško kvalifikantko Ashley Lahey.

Danes so se od turnirja poslovile tri Slovenke, Dalila Jakupović, Ela Nala Milić in Živa Falkner. Od 32-letne Jakupović je bila boljša dve leti mlajša Poljakinja Katarzyna Kawa, ki je po dveh urah in 10 minutah zmagala s 6:4, 4:6 in 6:4. Od 17-letne Milić je bila boljša tretjepostavljena Dalma Galfi s 6:1, 4:6 in 6:1, od 21-letne Falkner pa Reka-Luca Jani s 4:6, 6:2 in 6:2.