V Ljubljani na igriščih v parku Tivoli bo 15. in 16. septembra potekal dvoboj v drugi evro-afriški skupini v Davisovem pokalu med Slovenijo in Luksemburgom. Slovenska reprezentanca je od danes v polni postavi. Kapetan Grega Žemlja je v reprezentanco vpoklical Blaža Rolo, Bora Artnaka, Sebastiana Dominka in Matica Križnika.

Od teh najvišje uvrščeni Slovenec na svetovni računalniški teniški lestvici ATP Rola zaseda 457. mesto.

“Danes bo končno ekipa popolna. Od sobote sta tu že Artnak in Dominko, danes pa sta se priključila še Rola in Križnik. Na takšnih dvobojih je zelo pomemben ekipni duh. Vsak igralec je rad del ekipe, saj večji del sezone igra zase. Upam, da bomo ustvarili pravo vzdušje. Tudi ekipa Luksemburga je zelo povezana. Igrali so tudi na obeh turnirjih v Mariboru. To pomeni, da so že nekaj časa v Sloveniji. Ogledal sem si nekaj njihovih dvobojev. Kapetana poznam, saj gre za nekdanjega vrhunskega igralca. Skrivnosti praktično ni, imamo pa do petka še dovolj časa, da se temeljito pripravimo na tekmeca,” je dejal kapetan Žemlja.

“Danes dopoldne sem imel še zdravniški pregled, tako da sem se ekipi pridružil na popoldanske treningu. Zdaj se želim maksimalno pripraviti na ta dvoboj. Telo moram spraviti na pravi tir, da bom konec tedna ustrezno pripravljen. Želja je, da bomo imeli močno podporo s tribun. Upam, da bo tudi zaradi tega moja igra še boljša,” je dejal najizkušenejši igralec v ekipi Rola.

Ptujčan je za reprezentanco prvič igral leta 2010. Nazadnje je nastopal na turnirju v Avstriji, kjer je med posamezniki izpadel v drugem krogu, v igri dvojic pa se je razveselil turnirske zmage. Rola je poleti v dvojicah zmagal tudi na turnirju ATP v Umagu.

Slovenija in Luksemburg sta za zdaj igrala enkrat, leta 2002 so bili uspešnejši Luksemburžani. Rezultat je bil 3:2.

Kapetan Luksemburga je sloviti Gilles Müller, ki je bil na lestvici ATP najvišje uvrščen na 21. mestu, osvojil pa je dva turnirja serije ATP.

V reprezentanci so Alex Knaff (486. ATP), Chris Rodesch (609. ATP), Raphael Calzi (1665) in Gilles Kremer. Najboljša igralca Luksemburga sta nazadnje nastopala v Sloveniji, na turnirju WTT v Mariboru. Slovenci so v Davisovem pokalu nazadnje igrali februarja letos, ko so v Turčiji izgubili proti domači reprezentanci s 4:0.