Danes se bo na igriščih na Trgu republike in v Tivoliju začel teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, z nagradnim skladom 107.360 evrov, ki spada v kategorijo WTA 125 in bo trajal do nedelje. V glavnem delu turnirja bo igralo osem Slovenk, še dve se bosta vanj skušali prebiti skozi kvalifikacije.

V glavnem delu žreba se bosta danes predstavili dve Slovenki. Okoli 12.30 se bo na osrednjem igrišču, poimenovanem po Mimi Jaušovec, predstavila Nina Potočnik, ki bo izzvala drugo nosilko, Španko Aliono Bolsovo. Za Potočnik bo na Trgu republike igrala Pia Lovrič, ki jo čaka obračun z Madžarko Natalio Szabanin.

V kvalfikacijah bosta igrali mladi Zoja Peternel in Ela Plošnik. Prva se bo za mesto v glavnem delu žreba pomerila proti Čehinji Michaeli Bayerlovi, tekmica druge pa bo Američanka Ashley Lahey.

V konkurenci dvojic se bo na osrednjem igrišču, ne pred 16.30, predstavila Kaja Juvan, ki bo skupaj s Španko Marino Bassols Ribera izzvala britansko-kolumbijsko navezo Freya Christie in Yuliana Lizarazo. V Tivoliju bosta pozno popoldne moči združili še Veronika Erjavec in Dalila Jakupović ter se pomerili proti Rusinji Eriki Andrejevi in Čehinji Sari Bejlek.

Najvišje postavljena Slovenka Tamara Zidanšek, ki znova zaseda mesto med najboljšo stoterico na lestvici WTA, bo v Ljubljano prispela kot zmagovalka turnirja iste serije v italijanskem Bariju. Tako kot šestopostavljena Juvan se bo tudi četrta nosilka Zidanšek v prvem krogu pomerila proti eni od kvalifikantk.

Prva nosilka turnirja je sicer Slovakinja Anna-Karolina Schmiedlova, ki bo turnir na igrišču Mime Jaušovec odprla ob 10.30 proti Uzbekistanki Nigini Abduraimovi.