Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je zmagovalka turnirja serije WTA 125 v italijanskem Bariju z nagradnim skladom 107.360 evrov. Petindvajsetletna Konjičanka bo z lepo popotnico prišla na domač turnir v Ljubljani (11. – 17. september), ki spada na isto raven.

Zidanšek, ki bo v ponedeljek na posodobljeni lestvici WTA znova zasedla mesto med najboljšo stoterico, je v finalu turnirja v Bariju po dveh urah in 42 minutah slavila proti Slovakinji Rebecci Šramkovi s 3:6, 7:5, 6:1.

Ob tem je v drugem nizu ubranila kar štiri žogice za zmago leto dni starejše Slovakinje. Od izida 3:6, 4:5 je osvojila devet od zadnjih desetih iger.

Za Konjičanko je bila to tretja zmaga na turnirjih serije WTA 125, potem ko je dvakrat slavila še v Bolu na Braču v letih 2018 in 2019.

Na najvišji ravni je trikrat igrala v finalu, dobila pa turnir v Lozani 2021. Med dvojicami ima štiri turnirske zmage na turnirjih najvišje ravni. Na nižji ravni Mednarodne teniške zveze ITF ima med posameznicami in dvojicami skupaj 21 turnirskih zmag.

Poleg Zidanšek, ki se bo v prvem krogu v Ljubljani pomerila proti eni od kvalifikantk, bo v glavnem delu žreba nastopilo še sedem Slovenk, in sicer Kaja Juvan, Veronika Erjavec, Dalila Jakupović, Nina Potočnik, Živa Falkner, Pia Lovrič in Ela Nala Milić.

V kvalifikacijah bosta v ponedeljek nastopili še Ela Plošnik in Zoja Peternel.