V ponedeljek se bo na igriščih na Trgu republike in v Tivoliju začel tretji teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. V glavnem delu turnirja bo nastopilo šest Slovenk, kot zadnja se je po nekaterih odpovedih neposredno na turnir uvrstila še Dalila Jakupović, so sporočili iz Tenis Slovenije.

V glavnem delu bodo tako od Slovenk nastopile Tamara Zidanšek, s 118. mestom najvišje uvrščena Slovenka na svetovni jakostni lestvici WTA, Kaja Juvan (145.), Veronika Erjavec (182.), Jakupović (254.), Nina Potočnik (354.) in Ela Nala Milić (61. na mladinski lestvici ITF).

Slednji sta dobili povabilo v organizatorja, kar v kvalifikacijah velja tudi za Živo Falkner (411.) in Pio Lovrič (508.).

Zidanšek po izpadu v kvalifikacijah odprtega prvenstva ZDA ta teden nastopa na turnirju WTA v Bariju. “Igranje doma je vedno nekaj posebnega. Domače občinstvo, podpora, znano okolje. Mislim, da bo zelo zabavno na turnirju,” je pred turnirjem za Tenis Slovenija dejala Zidanšek.

Z OP ZDA je bolje opravila Juvan, ki se je prebila do tretjega kroga glavnega dela turnirja. “Ljubljano imam zelo rada. Uživam v igranju v mojem rojstnem mestu. Nekaj posebnega bo, da bom lahko igrala v Ljubljani, pred domačimi gledalci. Vzdušje bo izjemno, tudi samo prizorišče bo nekaj posebnega, na prav posebni lokaciji,” pa je dejala Juvan.

Po nekaterih odpovedih, tudi prve nosilke, Avstrijke Julie Grabher, je na lestvici WTA trenutno najvišje uvrščena Španka Sara Sorribes Tormo na 55. mestu. V New Yorku je izpadla v drugem krogu, tik pred tem pa je slavila svojo drugo turnirsko zmago na najvišji ravni v Clevelandu.