Karolina Muchova, deseta igralka sveta, se je prva uvrstila v četrtfinale na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku. Na zadnjem grand slamu sezone je v osmini finala izločila Kitajko Xinyu Wang s 6:3, 5:7 in 6:1. Med tenisači se je med zadnjo osmerico turnirja prvi prebil 20-letni domačin Ben Shelton.

Shelton je presenetil starejšega rojaka in 14. nosilca Tommyja Paula, dvoboj je po dveh urah in 49 minutah dobil s 6:4, 6:3, 4:6 in 6:4 ter se Paulu oddolžil za četrtfinalni poraz na odprtem prvenstvu Avstralije na začetku leta.

Romunka Sorana Cirstea je nato presenetila Belindo Bencic, petnajsto igralko turnirja iz Švice, zmagala je dokaj gladko s 6:3 in 6:3. Triintridesetletna Romunka je pred tem zadnjič na turnirjih velike četverice igrala v četrtfinalu leta 2009 na odprtem prvenstvu Francije. Njena naslednja tekmica bo Muchova.

Američan Matthew Forbes je s 6:3 in 6:2 v prvem krogu med mladinci premagal Slovenca Matica Križnika, med mladinkami bo nocoj igrala še Ela Nala Milič z Japonko Hayu Kinoshito.