Tretji igralec svetovne jakostne teniške lestvice ATP, Rus Danil Medvedjev se je gladko prebil v drugi krog odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku, potem ko je v torek s 6:1, 6:1 in 6:0 premagal Madžara Attilo Balasza. Dvoboj je trajal vsega 74 minut.

“Vedno je lepo, če dobro začneš turnir,” je dejal Medvedjev. Ta uživa v miru, ki mu ga pustijo mediji, saj se ti v prvi vrsti ukvarjajo le s pričakovanim merjenjem Španca Carlosa Alcaraza in Srba Novaka Đokovića. “Sploh me ne moti. Normalno je. Carlos in Novak sta veliki imeni tega turnirja. Letos sta pokazala res odlične nastope,” je v stadionu Arthur Ashe še povedal 27-letni Rus.

S tekmecema pa se zaenkrat še ne ukvarja. Je v tistem delu razpredelnice, ki bi mu Alcaraza kot nasprotnika dala šele v polfinalu, Đokovića šele v finalu. Da zmaga ni nemogoča, je dokazal leta 2021, ko je prav v New Yorku osvojil svoj edini grand slam doslej.

V ženskem delu turnirja je bila uspešna petopostavljena Tunizijka Ons Jabeur. A s Kolumbijko Camilo Osorioje je imela ob zmagi s 7:5 in 7:6 (4) nepričakovano veliko dela. “Ni bilo enostavno. Odlično igra, sama pa se danes nisem najbolje počutila,” je dan po 29. rojstnem dnevu povedala zmagovalka, ki so ji navijači ob tej priliki tudi zapeli.

Forma nikakor ne obeta, da bi Tunizijka končno lahko prišla do zmage na turnirju za grand slam. Doslej je bila trikrat v finalu, prav na vrhu še nikoli. Nazadnje je izgubila finale Wimbledona proti nepostavljeni Čehinji Marketi Vondroušovi.

V moški konkurenci je napredoval tudi 12. nosilec, Nemec Aleksander Zverev, v ženski pa 14. nosilka, Rusinja Ljudmila Samsonova.