Žreb za odprto prvenstvu ZDA v tenisu ni bil naklonjen branilcema naslova, saj jim je na pot do finala postavil najmočnejšega možnega tekmeca. Prvi igralec sveta Carlos Alcaraz bi se moral v polfinalu pomeriti z Danilom Medvedjevom, na isti strani žreba v New Yorku sta tudi ženska številka 1 in 4, Iga Swiatek ter Jelena Ribakina.

Julija v Wimbledonu je sicer 20-letni Španec v polfinalu zlahka premagal ruskega tekmeca Medvedjeva (3. na svetu), preden je bil v finalu po epskem dvoboju boljši še od Srba Novaka Đokovića (2.).

Toda za razliko od angleške trave ameriška trda podlaga bolj leži Medvedjevu, ki je leta 2021 tam osvojil svoj prvi turnir za grand slam, leto preden je to uspelo Alcarazu in postal je najmlajša številka 1 na svetu v zgodovini.

Đoković, ki v New Yorku ni osvojil naslova vse od leta 2018, pa bi se teoretično lahko v polfinalu srečal z Dancem Holgerjem Runejem (4.). Lahko pa bi bil to tudi lanski finalist Norvežan Casper Ruud (5.).

V žrebu žensk se Swiatek, zmagovalki letošnjega Roland Garrosa, obeta še posebej zapleten žreb. Teoretično bi lahko nizala dvoboje proti šesti igralki sveta, Američanki Coco Gauff v četrtfinalu, nato proti Kazahstanki Ribakini (4.) v polfinalu ter v finalu proti Belorusinji Arini Sabalenka (2.), ki jo je lani v polfinalu premagala v treh nizih.

Slednja ima na papirju lažjo pot, vendar s teoretičnim četrtfinalom proti lanski finalistki Tunizijki Ons Jabeur (5.) in nato še proti Američanki Jessici Pegula (3.) oziroma lanski polfinalistki, Francozinji Caroline Garcia (7.).

Ali bo imel glavni turnir tudi slovensko udeležbo med posamezniki, za zdaj še ni znano. Tako Tamara Zidanšek kot Kaja Juvan uspešno nastopata v kvalifikacijah.