V Ljubljani bo od 11. do 17. septembra potekal turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Nastopila bo tudi najvišje uvrščena slovenska igralka na lestvici WTA Tamara Zidanšek. Petindvajsetletnica je trenutno v New Yorku, kjer bo nastopila na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni, veseli se tudi že domačega turnirja, je dejala za Tenis Slovenijo.

“Veselim se turnirja v New Yorku. Zadnje obdobje je bilo uspešno. Prišla sem spet na stare tirnice. Zdaj vem, da sem pripravljena, počasi gradim tisto, kar sem v preteklosti že imela. Pomembno je, da uživamo v tem, kar delamo. V kvalifikacijah je vse odprto. Upajmo na najboljše. Na OP ZDA je malce hitrejša podlaga, ampak sem se hitro prilagodila,” je za Tenis Slovenijo povedala Zidanšek.

Ta je po poškodbi na dvoboju pokala BJK proti Romuniji imela tritedenski premor, nato pa je z Blažem Kavčičem naredila nekaj skupnih treningov. Kot je dejala, so se stvari odvile tako, da je Kavčič od takrat njen glavni trener. “Pomembno mi je, da je ob meni nekdo z izkušnjami. Veliko mi pomeni, da lahko igra z mano, da dobim pravo žogo. Imava podoben pogled na tenis. Sva podoben tip igralca/igralke. Res me zna dobro pripraviti. Upam na najboljše,” je dejala 119. igralka sveta.

Ta komaj čaka tudi na ljubljanski turnir, saj bo po dveh letih v Portorožu zdaj lahko igrala še v prestolnici: “Da se je turnir preselil v Ljubljano, na pesek, verjetno ustreza vsem slovenskim igralkam. To je dobra novica. Turnir na Kongresnem trgu je res nekaj posebnega. Še posebej, ker bo turnir na dveh lokacijah. Igranje v središču mesta bo res posebno. Veselim se igranja na domačih tleh. To pomeni nekaj več bremena, ampak tudi več podpore,” je še dodala Zidanšek.