Kyrgios zaradi ureznine med oboroženim ropom odpovedal Pariz

Avstralski teniški zvezdnik Nick Kyrgios se je umaknil z odprtega prvenstva Francije zaradi globoke ureznine v stopalu in ne zaradi operacije kolena. Kot je danes dejal njegov agent za Canberra Times, je Kyrgios dobil ureznino med oboroženim ropom, ko je moški domnevno ukradel njegov avto.

Francoska teniška zveza je ta teden sicer sporočila, da bo Avstralec izpustil Roland Garros zaradi januarske operacije, s katero je želel popraviti strgan meniskus levega kolena.

Toda njegov agent je za Canberra Times povedal, da je koleno “v redu” in da ga prihodnji teden ne bo v Pariz zaradi grde ureznine na stopalu.

“Operacija kolena je potekala tako dobro, kot je le lahko, in njegova rehabilitacija je bila fantastična. Bili smo že na točki, ko smo izvajali obremenitev na igrišču,” je za časopis povedal Daniel Horsfall.

“Morali pa smo priti do točke, da bi lahko udobno odigral pet nizov. Ravno takrat pa se je v njegovi hiši zgodil oborožen rop, med katerim si je precej hudo porezal stopalo. Rana se ne celi pravilno, zato je Nick že skoraj dva tedna spet zunaj igrišča,” je dodal njegov agent.

Sodni dokumenti, ki jih je v začetku meseca navedla nacionalna radiotelevizija ABC, trdijo, da je moški uperil pištolo v Kyrgiosovo mamo, preden je ukradel njegovo zeleno Teslo v bližini njegovega doma v Canberri.

Osemindvajsetletni Kyrgios je poklical policijo in ji z aplikacijo na telefonu pomagal izslediti lokacijo njegovega avtomobila. Za zdaj ni jasno, kako si je porezal stopalo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Finalist zadnjega Wimbledona, 26. na svetovni lestvici, ni igral na odprtem prvenstvu Francije vse od izpada v drugem krogu leta 2017.

Kyrgios ima za seboj težavno leto, saj je februarja priznal krivdo za napad na nekdanje dekle. Izognil se je obsodbi, ker je sodnik dejanje označil za “enkratno neumnost”. Ta teden mu je umrla babica.

“Zdi se, da si trenutno ne morem oddahniti,” je dejal Kyrgios na družbenih omrežjih in priložil fotografije svoje pokojne babice.