Prva igralka sveta Swiatek predala četrtfinale Rima

Najboljša teniška igralka sveta Iga Swiatek in prva nosilka turnirja v Rimu z nagradim skladom 3.572.618 evrov je zaradi poškodbe deset dni pred Roland Garrosom predala četrtfinalni dvoboj proti Jeleni Ribakini. S tem se je Kazahstanka uvrstila v polfinale mastersa 1000, saj je Poljakinja predčasno končala dvoboj pri izidu 2:2 v tretjem nizu.

Prva igralka sveta je prvi niz dobila s 6:2, Ribakina pa je izenačila in drugi niz dobila s 7:6 (3).

Že pred začetkom odločilnega tretjega niza je Swiatek, ki je bila v Rimu tudi dvakratna branilka naslova, zahtevala zdravniški odmor. Poljakinja je nato dvoboj nadaljevala, vendar je po 2:19 ure igre dvoboj zaradi bolečin v kolenu dokončno predala.

Za zdaj še ni znano, ali gre bolj za previdnost pred drugim letošnjim turnirjem za veliki slam, ki se bo v Parizu začel 28. maja, ali za hujšo poškodbo.

Ribakina pa bo v polfinalu igrala proti Jeleni Ostapenko iz Latvije.

“Nikoli ni dobro tekme dobiti na takšen način. Upam, da ni z Igo nič hujšega,” je dejala Ribakina, o naslednji nasprotnici pa dodala: “Čaka me težka tekmica. Vsekakor moram dobro začeti dvoboj in moram biti zelo agresivna na svoj servis. Ne bo veliko dolgih izmenjav in mislim, da bo zagotovo zelo težak dvoboj.”