19-letnik s Floride v Illinoisu porazil Blaža Rolo

V soboto, 13. novembra, se je Blaž Rola na turnirju serije Challenger v Tennesseeju veselil svoje 8. lovorike v dvojicah na tovrstnih turnirjih, nekaj dni kasneje pa ga je v Illiniosu že čakal nov preizkus. Tega Ptujčan ni uspel zaključiti z zmago. 

Blaž Rola še išče pot iz rezultatske krize v posamični konkurenci. (Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida)

Blaž Rola v posamični konkurenci še naprej išče izhod iz rezultatske krize. Porazu v 3. kolu kvalifikacij na OP ZDA je sledil poraz na Majorki, pozitiven test na covid-19, zatem pa je Ptujčan zaigral še na petih turnirjih in skupaj ob petih porazih zabeležil eno samo zmago.

Tokrat je v Illinoisu Rola klonil proti 19-letnemu Američanu Benu Sheltonu, sicer 678. igralcu sveta, ki je avgusta prav tako zaigral v kvalifikacijah OP ZDA in denimo ogrozil zmago kasnejšega četrtfinalista Botica Van De Zandschulpa. 

Na tokratnem turnirju je pvi niz je z rezultatom 6:3 pripadel Roli, Američan je v drugem odgovoril z rezultatom 6:4, v tretjem pa najprej v dveh igrah ubranil po eno žogico za ‘break’, nato pa v 10. igri niza izkoristil že prvo zaključno žogico

Champaign (ZDA, $52.080, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Rola B. (Slo/7) – Shelton B. (Zda) 6:3, 4:6, 4:6