17. igralka sveta v Dohi odbila vse napade Kaje Juvan

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je na turnirju serije WTA 1000 v Dohi zaustavila pri treh doseženih zmagah. 21-letna Ljubljančanka je v tekmi 2. kola glavnega dela turnirja morala priznati premoč šest let starejši Američanki Jessici Pegula. 

Američanka previsoka ovira za Juvanovo. (Foto: Sportida)

Preberite tudi:
Kaja Juvan na močnem turnirju v Dohi boljša še od tretje tekmice

Kaja Juvan je svojo četrto tekmo v petih dneh odprla na najboljši možen način. Že v uvodni igri je 17. igralki sveta odvzela začetni udarec, v 5. igri niza pa si trikrat priigrala po eno žogico za vodstvo s 4:1. Jessica Pegula se je takrat rešila in kljub nadaljnjim pritiskom Juvanove nanizala pet zaporednih iger. Američanka je na poti do osvojenega prvega niza ‘break’ žogice morala reševati v kar 3 od skupno 5 servisnih igrah.

Tudi v drugem nizu je Pegula nadaljevala z igro z izjemno majhnim številom napak, še posebej uspešna pa je bila po zadetem prvem servisu. Takrat je namreč osvojila kar 72 odstotkov vseh točk (28:39), medtem ko je bila Juvanova pri tej prvini manj uspešna (43%; 15:35).

Nova najboljša uvrstitev ji ne bo ušla

Tri zmage, ki jih je zabeležila v Dohi, bodo Kajo Juvan na WTA lestvici povzdignile na nov najboljši položaj. Ljubljančanka je bila januarja letos na 86. mestu, trenutno zaseda 90. mesto, s ponedeljkom pa se ji obeta skok med najboljših 85

WTA 1000 Doha (Katar, trda podlaga, zunaj)
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/14) – Danilina A. (Kaz) 6:2, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/14) – Zanevska M. (Bel/7) 2:6, 6:1, 7:5
1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Voegele S. (Švi/Q) 6:4, 6:2
2. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Pegula J. (Zda/9) 3:6, 3:6