Zidanškova prepričljiva proti nekdanji zmagovalki OP ZDA (dopolnjeno)

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je zanesljivo napredovala v drugi krog teniškega turnirja WTA v Chicagu z denarnim skladom 565.530 ameriških dolarjev. Trenutno 33. igralka lestvice WTA je bila zanesljivo s 6:2, 6:1 boljša od zmagovalke OP ZDA 2017, Američanke Sloane Stephens.

Polfinalistka letošnjega OP Francije ni imela večjih težav z 28-letno Američanko, ki je osvojila vsega tri igre. V prvem nizu je dobila dve, Zidanškova pa je na drugi strani dobila vse svoje igre na začetni udarec, za nameček pa je v četrti in osmi igri uspela še z odvzemoma servisa.

Drugi niz je 13. nosilka turnirja v vetrovnem mestu dobila še bolj prepričljivo, do brejkov pa je prišla v četrti in šesti igri. Skupaj je Konjičanka izkoristila štiri od sedmih priložnosti za odvzem servisa, Američanka pa nobene od osmih, kar je botrovalo porazu po vsega uri in 14 minutah.

V drugem krogu se bo Zidanškova pomerila s Čehinjo Terezo Martincovo, ki je v dveh nizih s 6:3, 7:5 ugnala Kolumbijko Mario Camilo Osorio Serrano.

Zidanškova je danes odigrala še dvoboj v konkurenci dvojic. Z Belorusinjo Aljaksandro Sasnovič sta s 7:5, 6:7 (9), 10:6 ugnali Britanko Harriet Dart in Slovakinjo Terezo Mihalikova.

V drugem krogu bo tako na sporedu slovenski obračun, saj se bosta Zidanškova in Sasnovičeva pomerili proti šestima nosilkama, Slovenki Andreji Klepač in Avstrijki Dariji Jurak.